Sevgili delete61,
bu defa aşırı ilgi göstermeyeceğim Hoya paucifloya. Zaten Şirin'den korumak için üst rafa yerleştirdim onu
Sevgili karalale,
haklısın bahsettiğiniz hoyalara yapı olarak çok benziyor, sadece yaprakların üst yüzeyinde öyle fazla kadifemsi tüylü değil, hem biraz daha sukulent yapısı var sert yani yaprakları. Yaprakların alt kısmı tam anlamıyle kadifemsi çok hoş bir his bırakıyor yapraklarına dokununca. Şirin Kızımızında Sizleri burda sevinçle karşılayacağına emin olabilirsiniz

Bu yıl havaların serin olması nedeniyle Hoya pauciflorayı biraz daha cafede tutacağım gözlemleyebilmek için. İklimlerin farklılığı nedeniyle gelişim kıyaslamasını bende çok isterim.
Sevgili agozce,
Hoya aff. Albiflorayı Hoya magnifica ya alternatif olarak edindim. Magnificanın biraz daha zor bir tür olduğunu okumuştum, neyseki 2 sinide yaşatmayı başardım. Hoya megalantha nında açıklayıcı biilgi erişimine ulaşabilirsem arasındaki farklılığını tabiikine paylaşırım...
Güzel Temennileriniz içinde çok Teşekkür ederim.
Hoya fraterna, Sevgili delete61 in tercihi. İyikide tercihlerimizin arasına dahil etmişiz çok hızlı büyüyen bir tür olması nedeniyle bende çok sevdim. Umarım yakında çiçek saplarınıda görürüz.
2 tane köklenmiş ve gelişmiş hoya fraternayı kalıcı saksısına aktardım. Yaprak yapısı çok narin ve ince, birokadarda albenili ve göze çok hoş geliyor
(Çiçek açmış hali netten alıntıdır)