View Single Post
Eski 07-06-2012, 10:21   #90
syılmaz
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rodoslu Mesajı Göster
Son olarak siyasetin de bu işlerin bir parçası olduğunu Türkiye'de hiç akıldan çıkarmak gerektiğini düşünüyorum. Menfaat ve çıkar çatışmaları olduğunda çoğu kurum ve kuruluş bir kalemde harcanır. Çok örneklerini gördük, görüyoruz.
Sonuna kadar doğru bir yorum, bunu daha önce yazmayı düşündüm ama konuyu nerden nereye getirdin diyenler çıkar diye yazmaktan vazgeçmiştim, iyi ki yazdınız.

10 sene öncenin en büyük holdinglerinden biri bazı gıda markalarına benim kanalına reklam vermezsen, ürünlerinde domuz eti bulduk diye yayın yaparız şeklinde şantaj yapmıştı.

10 sene öncenin İMKB 100'de hatta İMKB 30'da yer alan sözde Türkiye'nin gözbebeği şirketlerinin ne dolandırıcılıklar yaptığı, nasıl battıkları, beraberinde onbinlerce küçük yatırımcıyı nasıl mağdur ettiği ortadadır.

Birçok hükümetin kendi adamlarını nasıl kayırıp sıfırdan zirveye çıkardıkları, zirvedekileri de nasıl yerle yeksan edip ortadan kaldırdığı da ortadadır.

Memlekette siyasetçisinden, işadamına, bürokratından, alt kadamede ki devlet memuruna kadar üçkağıtçılık, hırsızlık, yolsuzluk o kadar bünyeye işlemiş ki.

Açıklama kimden gelirse gelsin, kim neyle suçlanırsa suçlansın önce bir acaba derim. Bu işin arkasında ki asıl amaç ne diye bir düşünürüm. Çoğu insan malesef hiç düşünmeden, acaba bu açıklamalar samimi mi? Ne kadar bilimsel? Asıl amaç ne? Hiç düşünmeden peşin hüküm vermeyi sever.

Pınar hilekar ya da değil, konu benim için hiçbir zaman bu olmadı, nasıl her denileni sorgulamadan bu kadar kolay peşin kabul ediyorsunuz dedim. Çoğu üye toplum sağlığıyla oynayan bir şirketi neden savunuyorsun diye sorgulamaya başladı. Benim yazdıklarımdan bunu anlayan üyelere anlatabileceğim hiçbir şey yok.

Düzenleyen syılmaz : 07-06-2012 saat 10:22 Neden: Düzenleme
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön