View Single Post
Eski 07-06-2012, 00:23   #5713
YeniGine
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili ciceksever70, mevsimidir, kara leke (sizin güllerinizde onu farkettim), pas ve külleme zamanıdır.
Üzülmeyin, hepimizin güllerinde bu dertler var bu sıralar.

Pas (portakal renginde olan tozlar) olan yaprakları mutlaka el ile toplayıp yakmalısınız.
Kara leke ve pas için ben Antracol WP70 kullanıyorum. Captan da kullanabilirsin.
Külleme için Topas kullanıyorum. Ama bitkiler de hep aynı ilacı kullanırsanız bağışıklık kazanıyorlar. Bugün Topas kullanmışsam on gün sonra Antracol kullanıyorum.

Sizin yöreniz hep yağışlı, yaprakları da sık sık ıslanıyor bu yüzden bu hastalıkların olması kaçınılmaz.
İlaç içine mutlaka birkaç damla yapıştırıcı koyun ki yağmur bitki üzerindeki ilacı hemen yıkamasın.

Kışa girerken bitkilerinizin kök kısmına (kökten uzak) yapacağınız bir daire içine birer tatlı kaşığı 3x15 gübre koyarak toprağını hafifçe elinizle karıştırın, yağmur suyu ile yavaş yavaş vitaminini köküne ulaştırır, bütün kış için rahat eder bitkiniz.

Lütfen sormak istediklerinizi hiç çekinmeden yazınız. Elimden geldiğince, bildiklerimi ve bahçemde uyguladıklarımı sizinle seve seve paylaşırım.
Güler Hanım merhaba. Tam şöylee derdim olan ve izah edilmesi gereken bir konuya rastladım. Gülleri seviyorum; minyatür güllerimle birlikte sitenin bahçesinde 40 a yakın güllerim var. Ama maşallaah hepsinde de yok yok; beyaz bit var, minik minik yeşil kanatlı bitler var, kara leke var, pas var, şu filizin eğri çıkmasına sebep olan zararlı var, tırtıl var, (Şimdilik mantar yok; o da fıskıyeler açılınca kesin olacak.) Lütfen rica ediyorum derin bilgileriniz ile bana yardımcı olur iseniz sevineceğim. Şimdiden teşekkürler. Bugün 3. gece bahçenizii büyük bir zevkle gezmeye devam ediyorum. Teşekkürler.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön