Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki
Sonra yumuşama yoluna gittiniz ve yorumlarınızı "olabilir, varsayıyorum, belki" gibi terimlerle sonlandırmaya başladınız ama artık iş işten geçmişti.
|
İyi madem dönelim başa, ilk mesajlarıma tekrar bakalım. Var mı mesajlarımda bir istikrarsızlık okuyan kendisi kanaat getirsin.
Konuya yazdığım ilk mesaj.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz
Yalnız bir hususu belirtmek gerekiyor, devletin yaptığı ölçme şeklinde oranın ne olduğu belirtilmiyor. Mesela tavuk eti ve dana eti sırasıyla aynı tezgahlarda işleniyorsa, tavuk etinden sonra tezgahın tam temizlenmemesinden kaynaklı binde bir oranda tavuk eti, dana eti bir ürüne karışırsa, raporda kanatlı etine rastlandı deniyor.
Bu sebeple firmalar haklı olarak devlet ne oranda bulduğunu açıklasın diyiyor, haksız da değiller. Pınar'ın başına gelen de böyle bir durum olabilir. Cevap hakkı vermek gerekir.
Tek tırnaklı eti ya da domuz etinin açıklaması yok tabi. 
|
Gördüğünüz gibi ilk mesajımda da olabilir demişim, kesin hüküm koymamışım. Haklı ya da haksız dememişim. Tıpkı diğer tüm mesajlarımda olduğu gibi.
Ama siz başta kesin hüküm koymuşum sonra olabilir gibisinden dönüş yaptığımı söylüyorsunuz. İşte ilk mesajım yukarıda. Şimdi sizin bu yaptığınız bana
iftirada bulunmak değil mi?
Alıntı:
Emin misiniz? Herhangi bir büyük markanın ambalajında içindekiler kısmına bakın, eser miktarda şu şu şu olabilir der. Yani aynı tezgahta üretilmiş başka bir ürünün içeriğinin karışmış olabileceğini yazar.
Ayrıca Pınar haklıdır demiyorum ama kendisine cevap hakkı verilmeden tipik bir linç kampanyası başlatılmasını anlamıyorum.
Önce bir neyin ne olduğu kesinleşsin. Belki de cidden karıştırmışlardır ama elde ki rapor bunu kesin olarak ispatlamaz. Suçlayabilmek için önce kesin olarak ispatlamak lazım.
|
Konuda ki ikinci mesajımda da olabilirlikten bahsedip, kesin hüküm verilmemesi gerektiğini söylüyorum.
Tartışmanın temelini oluşturan 3. mesajıma bakalım bir de,
Alıntı:
Pınar Et'in kendi sitesinde eklediği Tarım Bakanlığı'nın yapmış olduğu 09.04.2012 tarihinde alınan numunenin analiz raporu. Rapor no:2868, parti no: 52228
Haberde geçen kanatlı etine rastlandığı söylenen raporun parti numarası da 52228, yani haberde aynı raporda kanatlı eti varken, aşağıda raporun belgesinde kanatlı eti yoktur demiş.
http://www.pinar.com.tr/images/analiz_raporu.pdf
Evet sayın kendinden çok emin üyeler, Tarım Bakanlığı'nın kendi yaptığı analizin belgesi yukarıda ve kanatlı eti yok diyiyor. Ne diyeceksiniz şimdi?
Cevabınızı merakla bekliyorum.
Bu arada tekrar söyleyeyim, Pınar'ın avukatlığını üstlenecek değilim ama çok sayıda insanın çalıştığı, Türkiye'nin konusunda sayılı şirketlerinden biri olan bir firmaya, elde kesin delil olmadığı halde bu kadar kolay çamur atılabilmesini, bu kadar kolay linç kampanyası yürütülebilmesini, ne vicdanım ne aklım kabul etmiyor.
|
Son paragrafı tekrar okuyun, hüküm veren bir ifadem var mı yok. Sadece kesin hüküm veren diğer üyelerin bu deliller karşısında ne cevap vereceklerini soruyorum.
Evet ifadem gereksiz tahrik edici oldu, bunu kabul edip kırıcı olmadan yazmaya özen gösterdim. Peki bu sefer ne oldu?
Birden yumuşadın, ne oldu gibisinden tahrikler başladı.
Hiçbir şey olmadı arkadaşlar, ilk mesajı yazdığımda ne düşünüyorsam hâlâ aynı düşünüyorum. Devamında ki mesajlarda da tepkimin özünü oluşturan düşüncemi koruduğum gayet net, kuşkuya mahal bırakmayacak kadar açık.
İlk mesajlarımda ki sert ifadeleri özleyip aynı şekilde devam etmek isteyen üyeler var ise bana özelden yazabilirler, isteyenle istediği seviyeden tartışabilirim.