Sevgili
syuksek,
Hiç sayfamı dolduruyor olur musunuz? Ne güzel sohbet ediyoruz; bilgi, öneri paylaşıyoruz.
Ben henüz Amerika'nın doğu taraflarını gezmediğim için çok bilmiyorum ama insanlar gerçekten de burası daha Avrupai diyorlar. Gerçi ülke çok büyük olduğundan her yeri bir başka. Orta Amerika Teksas tarafları başka, California başka, New York başka. Pek bir genelleme yapma şansı yok.
Geçenlerde şöyle bir şey duydum. Mesela New York'da birisiyle konuşurken konudan saparsanız size kısa kes mesajı veren şekilde konuşurmuş ve bu kaba da karşılanmazmış. Sanırım hayatın hızlı akışından dolayı öyle alışmışlar.

Burada ise markette kasada 10 kişi sıra bekliyor olsa bile kasiyer sizinle sohbet eder, gününüz nasıl geçti diye sorar, hatta kimi zaman politika bile tartışır. Bir kişi de arkadan bir şey söylemez. Sıra ona gelince o da sohbete başlar. Burada da adet böyle.
Seattle hakkında söylediklerinizin hepsi doğru. Yalnız Seattle'ın artık NBA takımı yok. 2008'de Oklahoma'ya satmışlar. Takım da nasıl satılıyorsa?

Her yer göl, dere, deniz, her yer su. Böyle olunca da her yer ağaç, her yer orman. Zaten Washington eyaletinin sloganı da "Herdem yeşil eyalet". (Başkent olan Washington D.C'nin burasıyla ilgisi yok)
Ama intihar oranlarının yüksek olmasını da anlayabiliyorum.

Aralık, Ocak, Şubat ayları boyunca ciddi olarak söylüyorum güneş ışığını görmedik. Her gün yağmur yağmıyordu ama her gün en ufak bir açıklık olmayacak şekilde kapalıydı. Pek çok arkadaşımda D vitamini eksikliği çıktı, bu da biliyorsunuz depresyon yapıyor. Bu dönemden sonra ilk kez güneşi görünce "Şu gözyüzündeki parlak şey de ne?" diye şaka yapıyorduk.

Son 3 aydır da işte 2 gün açsa, 2 hafta yağmurlu şeklinde gidiyor. Ama Temmuzdan itibaren çok güzel oluyor diyorlar bakalım. Gerçi etraftaki muazzam yeşilliği de bu havaya borçluyuz.
Velhasıl, Türkiye'yi, Ankara'yı, ailemi çok özlüyorum ama en büyük ilgi alanım olan bahçecilikle bu kadar iç içe olan bir yerde bir süreliğine yaşadığım için de mutluyum. Ha bir de mesleki tecrübe vardı değil mi? Onu da sayalım da ayıp olmasın.