View Single Post
Eski 06-06-2012, 18:00   #78
syılmaz
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Benim için ise orada kesin bir yargıya sahip olduğunuza dair bir anlam var.
Cümlenin başında 'mesela' diyiyorum, varsayım yürütüyorum, örneklemeye çalışıyorum. Bilmiyorum size daha nasıl anlatabilirim. Orda ki binde bir ifademi, ben biliyorum eser miktarın ne olduğunu o da binde bir şeklinde yorumluyorsanız o sizin çarpıtmanızdır. Benim ifadem değil.

Alıntı:

Bir de çok güzel anlamazlıktan gelseniz de, anladığınızdan eminim. Konu eser miktardan neyi kastettiğiniz değil de kendi kendinize yargıya varıp, Bakanlık kararına göre bu listede açıklanan Pınar markasını,' Mesela tavuk eti ve dana eti sırasıyla aynı tezgahlarda işleniyorsa, tavuk etinden sonra tezgahın tam temizlenmemesinden kaynaklı binde bir oranda tavuk eti, dana eti bir ürüne karışırsa, raporda kanatlı etine rastlandı deniyor. '
diyerek, kesin yargı kullanarak savunmanız.
Kendi kendime yargıya varmadım, hüküm veren siz ve sizin gibi düşünen üyeler. Pınar haklıdır ya da Pınar haksızdır diye hiçbir ifadem yok ama siz hükmü vermişsiniz, Pınar üçkağıt yaptı diye. İspatla desek ortaya hiçbir kesin delil sunamazsınız ama hükmü veriyorsunuz. Ben bunu eleştiriyorum yoksa ha Pınar ha başka bir şirket, bananesi, babamın şirketi değil ya.

Alıntı:
'Ayrıca Pınar haklıdır demiyorum ama kendisine cevap hakkı verilmeden tipik bir linç kampanyası başlatılmasını anlamıyorum.

Önce bir neyin ne olduğu kesinleşsin. Belki de cidden karıştırmışlardır ama elde ki rapor bunu kesin olarak ispatlamaz. Suçlayabilmek için önce kesin olarak ispatlamak lazım.
'

Bu yargı size ait. Pınar firması, halkın sağlığı ile oynayacak sonra açıklama mı yapacak, rapora rağmen? Rapor kesin ispat değil demek ki sizin için.
1) Ortada yine Tarım bakanlığına ait içeriğinde kanatlı eti yoktur diye bir rapor daha var.

2) Haberde geçen raporda ne oranda kanatlı eti olduğu yazmıyor. Binde bir karışım mı yoksa bildiğimiz tavuk eti ile dana etini karıştırmışlar mı belli değil. Önce yazmıştım yine yazıyorum. Aynı tezgahta işlenmekten kaynaklı binde bir (mesela yani, kesin zannetmeyin şimdi) karışımla, %50-50 karışımı aynı kefeye koyuyorsanız, kendi mantığınızı sorgulayın.

3) Şirkentin geçmiş yıllarda Bağımsız Yabancı (SAI Global) denetim firmalarına yaptırdığı ve A grade derece aldığı belgelerde var.

Ben ortada kesin bir delil göremiyorum.

Alıntı:
Evet sayın kendinden çok emin üyeler, diye seslenirken siz kendinizden çok emindiniz. Ne oldu sonra?
Hiçbir şey olmadı, hala dediklerimin arkasındayım. Daha önce de söylediğim gibi Pınar ister haklı olsun, ister haksız olsun. Daha konunun ne olduğunu bilmeden, verilen raporun linkini açıp okuma zahmetini göstermeden, laf ola diye yapılmış yorumlara karşı hâlâ aynı düşünüyorum. Mesele de en başından beri benim için Pınar'ın haklılığı ya da haksızlığı değil, bilip bilmeden yapılan yorumlar olmuştu.

Alıntı:
Yanlış anlaşılma olmasın diye tekrar açıklayayım, şirketin böyle bir açıklaması yok. Dün gece yaptığım kendi varsayımım (belki de aynı tezgahta işlenen tavuk eti ile karışmıştır) birden şirket böyle bir açıklama yaptı şeklinde algılanmaya başladı.

diyerek, kendi söylediğinizi siz de hatırlayamaz hale gelmiş gibi göründüğünüzün farkında mısınız?
Buna söyleyecek söz bulamıyorum. Tekrar baştan bir daha okuyun konuyu.

Düzenleyen syılmaz : 06-06-2012 saat 18:04 Neden: İmla
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön