View Single Post
Eski 06-06-2012, 15:32   #10
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Merhaba,

Belki ilgilenenler vardır aynı olay başlarına gelebilir diye, Altınolukta bulunan tarihi evim ile ilgili Balıkesir idare Mahkemesinde açtığım davanın seyrini iletiyorum.

Balıkesir idare Mahkemesinde açtığım dava sonucu, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolatın Mimarlığını yürüttüğü binanın kanunlara aykırı olarak yapıldığını tesbit ettirmiş ve mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı verilmesini sağlamıştım.

Mahkemenin kararı hoşlarına gitmemiş olacak ki kararı temyiz ettiler. Buraya kadar normal tabii. Anormal olan ise Kültür Bakanlığının da davaya müdahil olması. Olabilir tabii diyenler de olacaktır. Esas üzücü olanın ise Kültür Bakanlığının kanunlara aykırı yapının yanında yer alması.

Mahkeme ve bilirkişiler ne demişti;

1- Yapının yüksekliği olması gerekenden yani 6.50 den fazla,
2- Yapı, parselin tamamına % 100'üne yapılmıştır. (zorunlu çekme payları bırakılmamıştır)
3- Arka cepheye yapılan balkon kanunlara aykırıdır. Kaldırılmalıdır
4- Yapının merdivenleri yola tecavüzlü durumdadır. Kaldırılmalıdır.

Mahkeme verdiği kararın son satırında ise Belediyenin vedriği imar izninde, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayında ve yapılan uygulamada Kanunlara uyarlık bulunmamıştır. demişti.

Kısaca özetlersem, Kültür Bakanlığı mahkemenin kararını temyiz etmekle ne demek istiyor ; Kanunsuzluğun sürdürülmesini istiyor.

Benim anladığım bu. Farklı anlayanlar varsa lütfen yazsınlar.

Saygılar

Düzenleyen Oğuz Karsan : 06-06-2012 saat 15:33 Neden: Yazım hatası
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön