View Single Post
Eski 06-06-2012, 15:26   #62
syılmaz
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Borsayı bilemiyorum, pek ilgilendiğim bir alan değil. Vatandaş ne düşünecek daha önemli.

Kendi adıma, en son ne zaman sucuk/sosis aldığım sorulsa herhalde epey bir düşünüp oldukça eski bir tarih söylerdim
Kendi adıma ben de hiç bir markanın sucuk sosis ve salamını tüketmiyorum. Daha doğrusu işlenmiş etten kesinlike uzak duruyorum. Ama bunun sebebi dana etine tavuk eti karışmış olabileceğinden değil, işlenmiş etin doğal olmadığını düşündüğümden.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn Syılmaz,

Büyük şirketlerin hisse değerlerine yön verecek büyüklükte hisseler malesef büyük balıkların elinde, (borsa diliyle) küçük balıklar yön veremezler siz de iyi bilirsiniz. Kaldı ki tüketicinin anlık bir tepkisi borsaya hemen yansıyamaz.
Yani büyük spekülatörler müdahale edecek ki anında yansısın hisse senetlerine bu durum.
Tüketicinin tepkisi, hisse senetleri üzerinde orta veya uzun vadede ortaya çıkacak bir etki yaratır.

NOT: Eğer büyük balıkların elinde konuyla ilgili hisseleri varsa, bu durumu öğrendiklerinde yapacakları şey küçük balıkları ürkütmemek için hisseleri fark ettirmeden azar azar ve sessizce boşaltmaktır. Bir de açığa satış diye birşey var ki o tam içler acısıdır küçük yatırımcılar için (borsayla ilgiliyseniz siz de iyi bilirsiniz zaten).
Doğru tüketicinin tepkisinin bilançoya yansıması orta veya uzun vadede olabilecek birşey. Yalnız piyasa daima geleceği fiyatlar. Bu yüzden bugün tepkisiz kalmaması gerekirdi.

Yine de borsa da geleceği tahmin etmeye çalışmak her zaman için müneccimlik yapmaya benzer diye düşünüyorum, kağıdın hareketini takip etmeye devam edeceğim.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön