View Single Post
Eski 06-06-2012, 09:51   #327
syuksek
Ağaç Dostu

syuksek's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Bence tıklım tıkış değil, aksine dolu dolu yemyeşil. Hem siz de bitkileriniz de mutlu olduktan sonra daha ne?
Ben yeşil fon oluşturmak için hostaları ve limon serviyi kullanmıştım, siz de benjaminleri kullanmışsınız, çok da güzel olmuş. O sedum rubrotinctum ne kadar gelişmiş öyle. Balkonunuzu ziyarete gelsem izninizle bir çelik aşırırdım. "İzninizle aşırmak" da nasıl olacaksa?

Yalnız bu balkona biraz sardunya mı lazım acaba? Yavruağzı renkli çiçek ne tam olarak anlayamadım ama begonyaya benzettim.

Bir de gözümde ne canlandı biliyor musunuz? Şunun gibi ahşap paneller alıp, balkonun ön duvarlarının iç yüzeylerine yerleştirmek... Aklımda canlanınca yazmadan duramadım.

Bu arada meslektaşmışız.
Sevgili Gilan,

Benjaminler neredeyse 17 yıldır benimle...Kışın apartman içindeler, yazın balkonda. Eve sığamayacak kadar büyüdüler, yazlığa (Dikili) götürebilirsen toprakla buluşturacağım onları..

Azman sedumum cemonun bahçesinden bir hamlede söküp elime tutuşturması ile bana geldi. Daha önce pek sukulent merakım yoktu hatta kaktüs dikeninin başıma aştığı enfeksiyon ve operasyondan ötürü kaktüsgillere mesafeliydim. Cemo beni de bu hastalığa bulaştırdı. Ben de sedumun yarısını da onlarca arkadaşıma dağıtıp onları hasta ettim Sen de iste yeter İşin bir güzel yanı da bu çiçek,tohum paylaşımı...(Bu arada ben "sedum cemo" adını vermiştim, "sedum rubrotinctum" ismini tam bilmiyordum, teşekkürler)

Yavruağzı renkli çiçek katmerli ebruli begonya. Yan duvarın üzerinde pembe sakız sardunyam var, ama yeşili renkle dengeleme önerini dikkate alıp bir iki kırmızı sardunya ve sarkan petunya alacağım.

Ahşap paneller çok iyi fikir, duvarlarımız da dökülüyor yağmur ve rutubetten. Ama evimiz şirketin lojmanı olduğu için dış duvarlara tadilat yapamıyoruz

Elektronik mühendisliği yapmamış bir yazılımcıyım, son 5-6 yıldır yöneticilik yapıyorum, artık emeklilik hayalleri kuruyorum. Seattle'da çalıştığını öğrenince yazılımcı olduğunu tahmin etmiştim. Bir arkadaşımda Seattle Disney'de çalışacaktı, sonra başka bir yere gitti. Onun için bir Seattle yazısı hazırlamıştım. Bulabilirsem paylaşmak isterim.

Ayrıca son 20 yıldır Ereğli'de yaşamama rağmen ben de Ankara'lı sayılırım. Lise ve üniversiteyi Ankara'da okudum, ailem halen Ankara GOP'dalar.

Konu konuyu açıyor, umarım sayfanı gereksiz doldurmuyorumdur.

Sevgilerimle,

Düzenleyen syuksek : 06-06-2012 saat 10:15 Neden: *** yerine teşekkürler yazıldı
syuksek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön