View Single Post
Eski 06-06-2012, 08:20   #1041
hepgül
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Sayın Halil Bey günaydın Urlada sönmemiş kireç aradım bulamadım. Sönmüş toz kireçle gülleci bulamacı yapmayı hedefliyorum. Ama daha önce hiç yapmadım Önceki sayfaları okudum ama bu işi gözükapalı yapabilirim şeklinde bir duygu hissedemedim. Hatalı birşeyler yapmaktan kaygılanarak acemice ve basit sorularımla geldim buralara. Bana ve ben gibi yolun başında olan acemilere verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

6 lt su,

1 kg kükürt,

1 kg sönmüş kireç

Yukarıdaki miktarlar doğru oldumu?

Ne kadar süre kaynatmalıyım? Soğuduktan sönra serum bölümünü süzüp pet şişede bekletebilirmiyim? (Sırasını bekleyen enzimlerin yanına arkadaş olmaları için ) Bozulmadan ne kadar bekliyebilir?

%1 lik demek 10 lt suya 100 mlt gülleci bulamacı serumu katmak mı demek?

Karıştırlan suyu yapraklara (fısfıs la)ve toprağa ne sıklıkta uygulayabilirim?

Küçük bahçemizde taneleri irileşmiş olan asma( bazı yapraklarda sanırım mildiyo var) ve zeytine (ismini bilmiyorum ama bazı dallarda pamuk gibi parçacıklar var) uygulanabilirmi? Diğer ağaç ve sebzelerimizin bazılarındada yapraklarda kıvrılma var (Adaçayı mesela külleme oldu. Kükürt döküyorum ama üst yapraklar iyi alt yapraklar devam ediyor. Tüm külleme olan yerleri kesmiş olmama rağmen) Tekrar teşekkür ediyorum. Saygılar...

Düzenleyen hepgül : 06-06-2012 saat 17:54 Neden: Rakam düzeltme
hepgül Çevrimdışı   Başa Dön