5 yil önce toplam 5 tavuk aldim, coluk cocuk hayvanla tanissin vs. vs. 1x AUSTRALORP, 1x AS & LS mix, geri kalanida süs olsun bahceme nese katsindi. Hasil kelam getirdigimin ertesi günü süs tavuklarindan biri öldü. Kalan dörtten, 2 süs tavugu 3 yil yasadilar, o keretalarin yumurta verimi, yaklasik 50 adetti. 3 yilin sonunda öldüler. Gelelim bombalarima, AUSTRALORP`un Masallahi vardi 4 yil boyunca, yilda biraktiysa 20-30 gün yumurta yapmayi birakti, oda cok asiri soguk oldugunda vs. Amaaaaa AS & LS mix varya dillere destandi nazar degirecekler diye onun hakkinda en cok konusan arkadasima hediye ettim. Mübalagasiz, 365 gün -15, -20 banamisin demedi. Kisin yumurtayi folluga yetistiremediginde yere yapardi, yumurta yerle temastan sebep yarim saat sonra catlardi. 4 yil boyunca. O kadar cana yakin keratalardi bide. Su anda yeniden 6 tane aldim 2x LS, 4x Austrolorp larim var, Allah icin yumurtasinda degilim, ihtiyacimi aliyorum geri kalan zaten es dost ve mahalleliye gidiyor.

Diyebilirim sikintisiz 4 aileye yetiyor.
Ortamlari: 5 m² kümes, yaklasik 60m² telle cevrili gezebilecekleri alan.
Yem: 64% Arpa, 9% cekirdek, 8% bezelye, 7% Soja, 7% kirilmis kirec tasi, 4% Misir, patates, vs. vs. karisimi yem. Her gün bir avuc taze cim, ve iki haftada bir yaklasik 60 litre taze cim. (Bahcedeki cimleri bictigimde onlarda nasibini alacaklar dimi ama.

)) )
arada sirada uzun süre bahcede oldugumda cikariyorum, baslarinda durmadinmi, ortaligi darma duman ediyorlar.

Birde, sonbaharda yapraklar yere düstügünde en az 3 gün disari saliyorum, agaclarin altinda biriken yapraklari cimlerin üzerine atiyorlar, cim makinasiyla bir defa geciyorum, yapraklari cikarma derdinden kurtuluyorum.

)))))))))