Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pembegül
Aleykümselam sevgili incites hoş geldin , Küpe çiçeğin için gerçekten üzüldüm küpe ve diğer çiçekleri aldığımız zaman saksı ve toprak değişimi yanlış ancak değiştirmek bazen şart oluyor şimdi bu nasıl bir çelişki diyeceksin hem yanlış hem değiştirmek gerekli hemen anlatayım saksı değiştirirken toprağını ve köklerini hiç el değdirmeden bir saksıdan diğerine aktaracaksın ve sağlıklı bir toprakla etrafını orta sıklıkta sıkıştırıp sulayıp bir yarı gölgeye koyacaksın
Yanlış olan köklerini koparmak ve köklere yapışan toprakları ufalayıp almak bu şekilde çiçeği alışık olduğu ortamdan almış oluyoruz diğer hazıladığımız toprağa alışması uzun sürüyor ve hatta alışamıyor ölüyor bende bu konularda bilgiye ulaşamadım deneme yanılma ile öğrendim zira çiçek satanların bu bilgileri vermesi imkansız sen ben çiçeği öldüreceğizki onlarda üretim yapıp satsınlar buna fırsat vermemek için bundan sonra yukarada yazdığım teknikleri uygulasan çeçiğini uzun yıllar yaşatabilirsin . Benimde 75 kuruşa aldığım küpelerim var büyüdü ve çiçek açtı birazdan resimlerini eklicem ... 
|
sayın Pempegül işde aynen ben bunu yaptım satan kişinin beni bu şekilde yönlendirmesi ile aslında yaparken içim parçalanmadıda değil ama en azından tamamen katletmedim bitkiyi , haklısınız bu bana ders oldu gerçi yavaş yavaş kendine geliyor asprin takviyesi yapılmalıymış bunu uyguladım dün itibari ile onu okudum forumlardan birinde ama şu ana kadar burda yeterli bir cevap bulamadım dediğiniz gibi deneme yanılma yöntemi bir takım olaylar teşekkür ederim ilginize..ama bu kadar aşırı bir tepki hemde henüz tanımadığım ya da beni tanımayan biri tarafından çok kabaca açıkcası yazık......