Hepinize tüm mesajları için teşekkür ederek yazıma başlamak istiyorum. Ancak o kadar fazla bilgi var ki kafam kompost olmuş durumda.
Şimdi bende kendi gübremi üretmek istiyorum anladığım kadarıyla birkaç şekilde gübre üretebiliyoruz. Sıcak Kompost Soğuk Kompost v.b. Benim öncelikli olarak denemek istediğim soğuk kompost. Yolumun üzerinde olması dolayısıyla EM temini tamam.
Anladığım kadarıyla soğuk kompostta ikiye ayrılıyor.
1. Bidona mutfak atıkları doldurulup bidon ağzına kadar su ile dolduruluyor
2. Bukaşi bidonları gibi bidonlarda içine su koyulmadan yapılıyor atığın kendi suyunun çıkması amaçlanıyor. Doğru anladıysam bu yöntemlerden hangisi daha yararlı hangisiyle başlamamı tavsiye edersiniz. Kompost yaparken sadece EM koymam yeterli mi pekmez ekmek yoğurt suyu gibi maddelerde koymam gerekir mi? Ne kadar atığa ne kadar EM koymam gerekir yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.