View Single Post
Eski 05-06-2012, 13:09   #22
incites
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-05-2012
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi calandiva Mesajı Göster
Sayın incites kök budaması bazı bitkilere yapılabilir pekala fakat küpeli hassas bir çiçektir, yerini yadırgayabilir güneşi pek sevmeyebilir mesela ben ilk küpelimi aldığımda eve getirip balkonumun çiçeklerin en sevdiği köşesine yerleştirdim ama ertesi gün boynunu büktü yaprakları kahverengileşti o kadar üzüldüm ki anlatamam, sonra hemen foruma girdim baktım ki bu çiçek gölge severmiş yapraklarına su sıkılması nemlendirilmesi gerekirmiş, ondan sonra onun istediği gibi davrandım ve şimdi kocaman hatta yanındaki 3 saksıda da kardeşi var merhamet olayına gelince bu konuya pek takılmayın derim, içinde doğa sevgisi olan herkesde merhamet vardır diye düşünüyorum...
teşekkür ederim calandiva açıklamanız için ,evet güneşi ve rüzgarı fazla sevmezmiş ve genelde yağmurlama ıslatmayı severmiş bunları uyguladım fakat sanırım saksı değişiminde yaptıklarım hataydı (( bir daha köklerini fazla ellememeye çalışırım.Şimdilik kendi haline bırakdım belki dirilir yine yeniden bellimi olur çıkmadım candan umut kesilmezmiş.Diğer konuya takılmadım geçdi gitti napalım.

incites Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön