Konu: Todor / Sera
View Single Post
Eski 04-06-2012, 21:41   #223
gazeteci28
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Dediğiniz çok doğru. Yapılmış olanı tekrar etmekten başka bir şey yapmıyoruz. Daha önce bir kaç kere tekrar ettim. Ticari yetiştiricilik ile hobi için yetiştirmek arasında uçurumlar var.

Biz bitkiyi yeterince tanımadan, piyasaya hiç mal vermemişken ticari yetiştiriciliğe soyunuyoruz ve ilk hatamız burda başlıyor. Sanıyoruz ki, normal bir üreticiden daha yüksek kimya bilgisine sahibiz diye birinci sınıf mal çıkartabileceğiz. Oysa piyasada ilk aranan özellik ürünün görsel olması. Sonra raf ömrü gelir. Peşinden istenen lezzetdir ve son olarak sağlık aranır ki genelde sonuncusuna hiç bakılmaz.
Çok doğru tamamen katılıyorum. Tecrübe edenler bu noktaya zamanla gelecektir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Topraksız sistem bir şekilde kurulur, önemli olan malınızı satabilecek misiniz. Bitkinin kökünden havalandırılmış gübreli suyu geçirin, mal illaki yetişir. Fakat misal marul için;
Fosfor fazla gelir, sapa kalkar.
Tırtıl gelir, sapa kalkar.
kalsiyum az gelir, tırtıl gelir.
sıcak olur, sapa kalkar.
bor az gelir, hasad sırasında kurabiye gibi dağılır.
kalsiyum az gelir, yola dayanmaz.
kalsiyum fazla gelir, bitki kızarmaz.

daha bir çok problem satışı engelleyecek bir çok faktör sıralanabilir. Bu marulun kendine has özellikleriye alakalıdır. topraklı da yapsanız topraksızda yapsanız, beslemeyi düzgün yapamıyorsanız bu iş olmaz.

Bu besin formülü idealdir diyede bir durum yok. Formül yıl içinde çok fazla değişiklik gösterir. Siz müdahale edebilmeli, duruma hakim olabilmelisiniz.
Eksik bilgi katılmam mümkün değil.
Besin eriğinde sorun yoksa o kadar bilgiye de gerek yok. İdeal besin eriğini bitkiye verirsin olur biter. Sorun var ise besin eriğinden kaynaklanıyordur. Bilgi eksikliği besin eriğinin hazırlanmasında ortaya çıkar. Zamanla uğraşır durursun şu eksikti, bu arızalıydı diye. Yetiştirdim oradan biliyorum ve bu gibi sorunların hiçbirisini yaşamadım. Bu mesajım yeni başlayan ve başlama niyetinde olanlar için. Kafalar karışsın istemiyorum. Saygılar
Kolay gelsin.

gazeteci28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön