View Single Post
Eski 04-06-2012, 20:15   #113
denizakvaryumu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Tagem Ziraat ürünleri ile hem 2000 kg daha fazla yağ elde etti, hem de zeytinyağı kalite yarışmasında birincilik ödülü aldı.

Üreticimizin yaşadıklarından aktardıkları özetle şöyle:

İsmim; Mustafa Baş. Muğla Milas Şenköy'deyim. Köyümüz Bafa gölü manzaralı zeytincilikle uğraşan bir köy. 70 dönümde 1300 zeytin ağacımız var. Ben zeytin işini babamdan devraldım, daha iyi yapmak için araştırmaya başladım.

Tagem Ziraat ürünleri ile tanıştıktan sonra şu uygulamaları yaptım.

Labimethyl: Ağaç gövdelerine sürdüm. Budama yaptığım yerlere sürdüm. Kabuklardaki mantarı yok ettim.

Labicuper: Yapraktan uyguladım. %100 mantari sorunlara karşı başarılı oldum. Labicuaje: Çiçeklenme öncesi attım. Süper çiçek artışı yaşadım. Gözle görülür bu farkı sebzelerde örneğin domateste müthiş derecede çiçek artışı ve sorunsuz meyve tutumu ile gözlemledim. Biber ve fasulyede de aynı sonuçları elde ettim.

Sugar K: Mükemmel bir potasyum, yapraklarda bile gözle görülür br yeşerme, zeytinde 10 kat kalite artışı, mükemmel renk irilik tat ve zeytin yağlarında düşük asit olarak etki yaptı. Meyve tutumunda ve kalitesinde büyük artık oldu. Sebzelerimde de kullanıyorum.

Tüm ürünler sayesinde bahçemde bu yıla kadar yaptığı yağın 2000 kg fazlasını yaptı. Ayrıca 10 ton tane olarak sattım. Taneler çok iriydi daha da satardım ancak zeytindeki fiyatlar düşük gittiği için gerisini yağ olarak değerlendirdim. Komşu bahçelerin çok üzerinde verim elde ettim.

Bütün köy buna şahit. Ürünümün kalitesi ile de Milas Tarım fuarında zeytinyağı kalite yarışmasında 1.oldum. Tagem Ziraat'e çok teşekkür ediyorum. Biz zeytinciyiz ve ölene kadar da zeytinci olacağım.

Tagem Ziraat Ürünleri Gübre San. ve Tic. A.Ş.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön