Dün salatalıktaki azimle büyüme gayretini takdir ederek kendisini ödüllendirmeye karar verdim. Şimdiye kadar domatese özel hazırlanmış gübre karışımıyla besliyordum.Dün salatalık için özel karışım hazırladım. komple su değişimi yapıp yeni gübre karışımından ilave ettim.ms değeri 4 ph 6,5 oldu.Bugün itibariylede ilk hasatımızı yaptık. İlk salatalık 98 gram gedi

dörde bölüp bir güzel afiyetle yedik.Tadında herhangibir anormallik yoktu gayet güzeldi. Şuan havalarında ısınmasıyla domates ve salatalık günde yaklaşık birer litre su tüketiyorlar.Domates salatalığa göre biraz daha fazla su tüketimi var.Havalandırma 24 saat devam ediyor. Domates ve salatalığın ms değerlerini 4 e, ph ı 6,5 seviyesine ayarlıyorum. Deneme amaçlı ph ı 5- 5,5 seviyelerine indirmiştim.Bu seviyelerde besin tüketimlerinin daha düşük olduğunu gördüm.Bu nedenle ph 6,5 seviyesinde devam ediyorum.
Salatalık için hazırladığım gübre karışımı:
A-çözeltisi
Potasyumnitrat:0,323gr
Kalsiyumnitrat:235,71 gr
Potasyumklörür:50,546 gr
B-çözeltisi
Magnezyumsülfat:101,42 gr
Amonyummolibdat:0,015gr
Çinkosülfat:0,06gr
Mangansülfat:0,492gr
Bakırsülfat:0,055gr
Borik asit:0,343gr
Potasyumfosfat:53,367 gr
Fosforik asit %85'lik:2,3ml
Hazırlanan karışımlar 1 litre suda eritilmekte. Bitkiye verilecek suyun her litresi için bu çözeltilerden 5'er ml ilave yapılmaktadır.