View Single Post
Eski 03-06-2012, 13:46   #59
liashes
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-06-2012
Arrow Soru: Hazır bonzai ve topraklama

Merhaba =)

Bugün IKEA'dan bonsai aldım. Daha önce de siparişte bulunduğum ve fidanlıktan yaptığım bonsailari çeşitli kişilere vermek zorunda kalmıştım fakat bu sefer kesinlikle kararlıyım kendime saklamaya =))

Öncelikle almış olduğum ağacın ligustrum türü olduğunu tahmin ediyorum.

Ağaç oldukça sağlıklı ve üzerinde küçük çiçek tomurcukları bile mevcut.

Fakat sorun şu ki, içinde bulunduğu toprak çok sert ve yosunlu. Görsel açıdan yosunu tutmak istesem de suyun yosun üzerinden kayıp gitmesi ile endişelerim artıyor.

Sulama girişimlerim toprağın kuruluğu ve suyu absorbe etmesi nedeniyle başarısız oldu. Fakat kürdan yardımıyla belli bölgelerde küçük delikler açarak sulamayı başardım.

Yine de bu toprağın bonsai için verimli ve uygun olduğunu düşünmüyorum. Sulaması çok zor ve anında kurumaya meyilli (suyu emmiyor, dışarıya atıyor)

Toprak değişimi için bahar başının uygun olduğunu biliyorum. Fakat sizce tomurcuklanmış olan bu ağacın, bu dönemde toprağını değiştirmek doğru olur mu? Riskleri var mıdır?

Eğer toprağı değiştirmemi bu mevsimde (ve tomurcuklu ağaç için) önermiyorsanız, bu sert ve suyu absorbe eden toprağı sulamamda kürdan dışına ne gibi yöntemler tavsiye edersiniz (alttan sulama dışında)? Yosunu tutmalı mıyım?

Biraz uzun olduğunun farkındayım fakat konuyu tam anlatabilmek için detaylandırdım. Zira şu anda şekil vermeyeceğim, kendi kendine büyümesi için 2 ay bırakacağım ağacımın en iyi ortamda yetişmesini çok istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarını için.

liashes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön