View Single Post
Eski 23-04-2007, 16:19   #19
DarkYES
Ağaç Dostu

DarkYES's Avatar

Giriş Tarihi: 28-08-2004
Tamam o zaman şöyle bir şey yapalım.

Sayın cetecakal baştan bu yana "siyaset yapılmasın" bence burada diyorsunuz doğru mu? (doğruysa devam edin yok ben bunu söylemiyorum derseniz buradan sonrasını dikkata almayın)

Belki basite indirgediğimi düşünebilirsiniz ama Çok basit bir tanım:
Siyaset:
1 .
Politika,
2 . Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış.

Politika:
1 . Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatı, siyaset, siyasa.

(TDK alıntıdır.)

Hepimiz üç aşağı, beş yukarı bu kelimenin anlamını biliyoruz. Peki hemen sormak isterim, bu konunun ilk iki mesajındaki 2 mesajı baştan sona siyasi midir? İlk iki mesajın neresi özellikle buram buram siyaset kokmaktadır? İlk iki mesajın belirli bölümlerinde siyaset yapılıyorsa bu bölümleri ayıklayabilir misiniz ya da en azından bir iki alıntı yapmak suretiyle bize tam olarak hangi bölümlerin siyaset yapılmamalı demenize sebep olduğunu gösterebilir misiniz?

Kimse beni tanımak, bilmek zorunda değil ama iyi kötü forumdaki bazı üyeler ne derece apolitik olduğumu bilir
Ben de bazı söylemlerimle "politik" davranmakla suçlanmışımdır ama unutulmamalı ki bir fikriniz varsa bazen siz özellikle yapmasanız da "sözde" ya da özde belirli bir siyasi görüşü savunan bir kitle ile aynı şeyi söylüyor olabilirsiniz. İşte böyle bir durumda unutulmamalı ki önemli olan görüşün kimin fikrine yakın olduğu değil kişinin asıl söylemek istediğinin esas alınmasıdır. Aksi halde zaten pek çok fikrin yazıya-söze döküldüğü günümüzde ister istemez "herkesi" yaftalamış oluruz/olursunuz.

Bu durumda -cevap verip vermemesi kendi bileceği iştir- Mehmet Ali Aşık'a "siyasi" görüşünü sorabilir ya da bu yazdıklarını yazma sebebinin "siyasi görüşü/tarafı" dolayısıyla olup olmadığını ya da bu yazdıklarını doğrudan "siyasi görüşü" nden olabildiğince yatılmış bir halde "doğa ve çevre" adına duyduğu kaygı sebebiyle mi yazmış olduğunu sorabilirsiniz.

Saygı, sevgi.

DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön