View Single Post
Eski 23-04-2007, 16:10   #10
Meksika
Ağaçsever

Meksika's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2007
Çiçeği burnunda bir "bahçeci" olarak, 2 yıldır edindiğim bilgileri sanırım yine bu başlık altında paylaşmak doğru olacak. Bahçemizin bir kısım görüntülerine de "çim alan oluşturmak" başlığından ulaşabilirsiniz. Çok severek uğraştığım ancak bilgisizlik yüzünden çoğu zaman karar vermekte, planlama yapmakta, bitki seçmekte zorlandığım için yeni bahçeçilere belki biraz faydam dokunur bu şekilde.

İlk öğrendiğim bahçenizde bulunan toprağı tanımaya çalışmanız gerektiği. Bu konuda bildiklerim denizde damla sayılır, hiç kafanızı bulandırmayayım, siz bir bilene danışın mutlaka.

İkinci olarak, bahçenizde ekim dikim yapmaya başlamadan önce ne istediğinizi iyi düşünün ve planlama yapmaya çalışın. Yoksa benim gibi bahçenizde dönecek yer bulamaz, bitkilerinizle gerektiği gibi ilgilenemez, bir sürü çiçeğinizin kurumasına neden olabilirsiniz. Gereğinden fazla çeşitle toprağı yormak ve verimliliğini yok etmek de mümkünmüş.)

Bahçenin hangi bölgesinin ne kadar ve ne süreyle güneş gördüğü çok önemli. Bitkilerin çoğu gölge sevmiyor. (Örneğin aynı zamanda dikilen aynı boyda iki limon serviden biri gölgede diğeri güneşte kaldı ve güneşte olan diğerini 2 ye katladı. Elbette bu yıl küçücüğün yeri değişti.)

Çıkmak zorunda olduğumdan burada kesiyorum. Eğer yazmam gereksiz ise, ya da bu tarz bilgiler zaten bu sitede varsa beni uyarın lütfen. Çünkü daha önce de söylediğim gibi saatlerce yazabilirim.

Herkese kutlu ve mutlu bir 23 Nisan diliyorum. Sevgiler.

Meksika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön