4 gün önce sabah banyo yaparken farkettim kolumun arkasında omzuma yakın yerdeki keneyi,kafasını gömmüş ben ona dokundukça bacaklarını oynatıyordu.Aslında sabah yatakta uyku sersemi-görmediğim için-sivilce falan sanıp koparmaya çalıştığımı hatırlıyorum,Allahtan becerememişim.Hakikaten sağlam yapışmış kerata bu arada.
Hastanede çıkardılar,kan tahlili yaptılar,doktor ''şimdilik bir sorun görünmüyor,yarın tekrar gelin doğru enfeksiyona gidin'' dedi,enfeksiyondan ne kastetti,kan testi yeterli değil miydi pek anlayamadım ama hala gitmedim hastaneye.
Aslında gayet sakin gitmiştim hastaneye ama acilde sıra beklerken bende kene olduğunu öğrenen birkaç ev hanımının ''Allah göstermesin''li aşırı tepkileri,şöyle birkaç adım geri çekilmeleri gözümü biraz korkutmadı değil.Kaydı alan sekreterin ''ne bu ya bugün kaçıncı kene'' sözü beni biraz rahatlattı,henüz hiç sorunlu vakaya raslamamışlar.
İşin kötü yanı doktorun ''ne zaman ısırdı'' sorusuna bile cevap veremedim;bir haftadır ormandaydım 1 gün de olabilir 7 gün de.
Velhasıl -en azından bu aylarda ve bu coğrafyada- pek de korkulacak bir durum olmadığına karar verdim,bir sonraki kenede hastaneye bile gitmeyeceğim.Kenemi çıkaran hemşireden (erkeğine hemşir mi denir

)nasıl çıkarılacağını da öğrendim;cımbızla mümkün olduğu kadar derinden.Zaten virüslü keneye milyonda bir raslanıyor,henüz işe yarar bir tedavi bile bulamadılar.
-Türksün di mi?