Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan
Size bir sır vereyim; domates, yaprakları sayesinde lezzetlenir. Yani, bir domatesin ne kadar çok yaprağı varsa, o kadar lezzetli meyve verir  Artık karar sizin
Kopan domatesi de toprağa atarsanız gübre olur. Ama sineklenmemesine veya başka zararlıları bünyesine çekmemesine dikkât edin.
Kompost yapmak ciddi bir iş. Hele hele bizim gibi balkon bahçecilerini oldukça zorluyor. Çünkü; ne yerimiz var, nede atıkları gömebileceğimiz bir karış arazimiz 
|
Lezzet konusunu yakalamışsınız.Bitkiler fotosentezi,solunum ve boşaltımlarını yaprakları vasıtasıyla yaparlar.Bitkide yaprağın az olması meyvedeki solanin'in zamanından önce yerini likopen'e bırakması demektir ki bu ise likopen miktarının düşmesine ve soluk kırmızı,lezzetsiz domateslere sebep olur.
Diğer bir husus bitkilerin fermantasyonunu tamamlamamış atık yaprak ve gövdelerini bitki toprağına karıştırmayın.Hastalıklara davetiye çekarırsınız.