View Single Post
Eski 01-06-2012, 20:18   #393
fzthalil
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Boray Bey,
sanırım biz milletçe(kendim de dahil) biraz hazıra konmaya alışmışız... aslında hani google amcayı çalıştırıp baksam da olur du ama ne bileyim ''sordum gitti''ye geldi soru biraz aslında sorunun cevabını da biliyormuşum ama nasıl sordum bilemedim.. sorularınıza cevap olarak google amcayı araştırıp ''copy-paste'' de yapabilirim( ) ama forumdan edindiğim bilgilerle cevaplayacak olursam;
1- evet cattleya epifittir
2- epifit kök sistemi köklerini ağaçların üzerine tutunarak oluşturan bitkilerin kök sistemidir, umarım doğrudur.. sadece ağaçtan su ve bazı mineralleri alır.. terestrial kök sistemi ise cymbidium gibi toprakta kök oluşturan bitkilerin kök sistemidir..
soruma gelince (tabi düşünmeden sorduğum için..) genelde phal'lerde hava kökü terimi kullanılıyordu hani substrata girmeyenler için. diğer 3 cattleya'mda bu durumu görmediğim için gaflette bulundum ''sordum gitti''. halbuki normalde zaten kökler ağaç kabuğu üzerinde ve havada dediklerinize harfiyen katılıyorum, araştırma çok çok önemli.. bir de dediğiniz gibi tecrübe..
bu arada estağfurullah sizi denemek ne haddime benim.. size hala ''hocam'' diyesim geliyor ama siz istemediğiniz için demiyorum
Saygılarımla..

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön