benim saksım biraz büyük olduğundan ve her seferde yaklaşık aynı miktarda su istediğinden , sulama aralığı bahsettiğim günlere denk geliyor , yani aslında bir düzen değil ağacın isteği bu yönde , ben sadece toprağın üst kısmının kuruyup kurumadığına ve biraz da dibini eşerek , aşağıdaki nem oranına bakarak sulama yapıyorum..tabi arada birde üstten nemlendiriyorum ağacı , özellikle geceleri ve bunu seviyor gibi geliyor bana.
malesef ben ağacı almadan önce çok da dikkatli budanmamış ve kök kısmı gayet güzel oluşturulmuşsada yukarıdaki dal yapısı biraz bozuk, budanarak dallar çatallandırılmaya çalışılmış ama genelde pek başarılı olunamamış , bende öncelikle apikal büyümeyi durdurmak ve ağacın gövdesine yakın bölgelerde dal ve yaprak oluşumunu sağlamak istiyorum , eğer başarırsam aşağıdan gelecek olan dallar benim kontrolümde daha sağlılı olacaklar ve yeterli yaprak yoğunluğuna ulaşabileceğim , ardından bu muhtemelen gelecek yıl yaz sonuna doğru olacaktır, istediğim şekli vermek üzere bir budama yapabilirim sanıyorum.
lütfen tavsiyelerinizi yazmaktan çekinmeyiniz... teşekkür ederim.
|