Dağ çileği ve adını bilmediğimiz başka bir çilek tohumunu çimlendirmeyi düsük orandada olsa başardık ama gelişimleri yavas olacağından 10 kök çilek fidesi aldık.
Fideler tuttu sürgünlerini alttan verdi fakat en köşedeki çileğimizde örümcek ağları var.
İlk farkettiğimde ağ çok küçüktü sadece çileğin yaprak dalından geçiyordu şuan örümcek ağı tüm çileği sarmış hatta taşlada bağlantı kurmuş. Hergün ağı temizliyorum inatla yenisini yapıyor. Örümceği hiç göremedim sanırım bi kloni olmuşlar saklanıyorlar.
Ağın geçtiği yere örümcegi kovma ihtimaliyle fesleğen ve sarımsak diktim. Sarımsak henüz çıkmadı ama fesleğenede ağ yapmışlar.
Bunun üzerine yaşama ihtimallerini düşündüğüm bir oyuğa zirai ilaca batırdığım dal parçasını farklı yerlere koydum. ki bütün bitkilerimizi kurutan bu zirai ilaç da çözüm olmadı aksine dalada ağ yapmış bulunmaktalar.
Bu ağ ören örümcekden önce doğal yollardan olmazsa zirai yollardan korunmayı düşünüyorum.
Bilinen bir kovucusu etkilendiği bir koku, bitki varmıdır. Ve tüm bu ağ örücülere karşı etkili bir ilaç ismi ya da ev yapımı bir ilaç ?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toruga
Çileğini veren sağa sola kol atmaya başladı ve ben bunlara küçük saksı yetiştiremiyorum.(büyük saksıların hepsi dolu zaten) Uzanan kollarıın boşa gitmesinide istemiyorum.Geçen sene ektiğim fideler bu sene ya ürün vermedi ya da sadece bir tane verdi,Amacım onları yeni nesil ile değiştirmek.Bu arada son halleri şöyle;
|
Sevgili toruga bahsettiğiniz kolların bir fotoğrafını yayınlayabilirmisiniz acaba ?