Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı
Adil kardeşim fındık için kullandığınız malzeme ve yöntemler bizim oralardakinin aynısı, gukar kiraz toplamada da çok işe yarıyor  Fındık işini, bakımını, toplanması,harmanlanması ve harmanda çalışma işleri bizde de aynı, hele fındığı kafkallarından(dış yeşil kabuk) ayırmak ve elle ayıklamak bir başka zevkli iş, beş on kişi bir araya gelip hem sohbetler hem çaylar eşliğinde gece geç saatlere kadar uğraşmak bambaşka bir şey.
Fındık olayını çok güzel anlattın bundan daha iyisi olamaz. Bahçendeki sebze ve meyveler harika şeyler, helal olsun diyorum başka birşey demiyorum.
Trabzon Zambağı çok sağlıklı görünüyor, merak etme bozulmayacak o, hatta çiçek bile verebilir. Orda olsaydım şimdi bu mevsimde ben de dağlarda olurdum, tam zamanı. Kolay gelsin, saygılar sevgiler kardeşim.
|
Yaylacı kardeşim çok teşekkür ederim.
Bu yıl öyle fındık varki dallar fındıkları eğlemiyor.2 yılda bir böyle olur.Yağışlar da çok işe yarayacak.Ramazandan sonra fındık toplama başlar.Yine aynı güzellikleri yaşarız inşallah.
Trabzon zambağının her gün kontrolünü yapıyorum.Birde çiçek verse çok mutlu olacağım.
Yayla zamanına daha var .Şu an kardan yaylalara gitmek hayli zor.Yollar kardan kapalı.Temmuz-Ağustos en uygun gitme zamanı.Eğer çakırgöl turizim yolu biterse gitmek daha kolay olacak.Bu yol Maçkadan yukarı yapılıyor.Geçen yıl taşkö
prüye gitmiştik.Dönerken Santa harabeleri ve dipsiz kuyuyu ziyaret ederek Arsin den sahil yoluna indik.Bu yıl bakalım nasıl bir güzergah çizeriz.Geçen yıl en iyi yol Yomra yolu imiş.Hayırlısı olsun.
Saygılar sevgiler bizden güzel kardeşim.