View Single Post
Eski 01-06-2012, 17:12   #14
çisem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Sayın Nuri Mürvet;
güzel kızınız Sibel ile mutlu günler dilerim.
Kedilerde dişiler henüz 6 aylık bile olmadan hamile kalabiliyorlar.
Şuan 12 yaşında olan kısırlaştırdığım erkek kedime, 15 gün önce yine sokaktan 1 aylık dişi bir kediyi sahiplenerek arkadaş getirdim.

Bu kedinin annesini bir türlü yakalayıp kısırlaştıramıyorduk ve bu sene 5 adet yavru yaptı.
3.kez anne olup bedeni hepten zayıf düştü. Yavruları bereket ki sahiplendirebildik ve en zayıfı ben aldım. Annenin ise sağlığına kavuştuğu an kısırlaştırması yapılacak.

Bunu şundan anlatıyorum; henüz küçük olan Sibel'in bedeni hamileliğe hazır olmadan doğurmuş. Ben böyle kendisi daha yavru anne kedilere ait "hamile-emziren anne kedi mamaları" ve "anne devam sütünü" yarı yarıya sulandırarak veriyorum. Çünkü, kendi bedenlerine bile hakim olamadan bir çok yavruyu ne karınlarındayken ne de doğurduktan sonra besleyememekteler. Size de bu mamalardan vermenizi tavsiye ederim.

Sibelin bu yavrularını ve ileride sürekli doğuracağı yavrularını sahiplendiremezseniz çok kısa sürede çoğalacaklardır. Sibel 'in maalesef 5-6 ay sonra her bir yavrusu da hamile kalabilir veya hamile bırakabilir. Bunlara hazırlıklı olmanızı söylemek durumundayım(
Çok tatlılar hepsi ama, erken hamilelik gibi riskler Sibel gibi kediciklerin bedenlerini tahrip etmekte. Genellikle bağışıklık sistemi düşük kediler olmakta.
Size yavruları emzirmeyi kestiği an tekrar hamile kalmadan Sibel'i kısırlaştırmanızı öneririm.

Ben, yeni gelen kızımızı annesi gibi bir kadere bırakmadan kısırlaştırıcam. 1 aylık bu yavruya 15 gündür zayıflığından dolayı hayati aşılarını bile henüz yaptıramadım. Bu yavruyu 5 ay koruyamazsam Sibel gibi o da hamile kalacaktır. O nedenle sokağımda kısırlaştırılmamış kedi neredeyse hiç kalmamış olmasına rağmen yine de takip edilememekteler.

Bu tavsiyem yılların tecrübesine dayalı olup, tabii ki taktirin de tamamen size ait olduğu bir durumdur.


Düzenleyen çisem : 01-06-2012 saat 19:42 Neden: imla hatası
çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön