Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adil
Sayın limon-sever fındık ocaklarına bir fotoğraf sizin için sayfaya eklerim.Şimdi meyve veren fındıkların içi beyazınsı pamukla doludur.2 hafta sonra fındık içi oluşmaya başlar.Fındık kızarmaya başladığında yaş iken yenebilir.Fındık dış yeşil etli kabuğu çok ekşidir.Limondan daha keskindir.
Fındık ocak olarak dikilir ve 6-7 gelişmiş dal bırakılır .Ocak aralıkları 5-6 m olmalı.Her yıl dip budaması seyrekleme yapılır.Dalların kuruyanları kesilir çıkartılır.Sağlıklı genç dallar bırakılır.Birçok fındık çeşidi var .11 çeşide kadar bir ara sayabilmiştim.Dal uzunluğu çeşidine göre 2,5m-4m arasında değişir.Aralık ocak şubat budanabilir.Yaprak dökümünden sonra su yürüme başlamadan öncesine kadar devam eder.Normal meyve ağaçlarında olduğu gibi.İç içe girmiş dallar seyreltilip güneş alması sağlanır.Kökteki sürgünler alınarak dalın kuvetini alması önlenmiş olur.
Kolay gelsin.
Saygılar selamlar.
|
Sayın Adil bey Bizim burda fındık budamasını eylül sonu başlarız kasımın sonuna kadar budama yaparız. Birde şubat sonu başlayıp mart sonuna kadar budama yaparız. Aralık , Ocak aylarında sadece kışlık gübre gömme işini yaparız.