View Single Post
Eski 31-05-2012, 16:20   #515
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Mesajı Göster
Abi bir şey dikkatimi çekti,

Sizin bahçe kara topraklı. Bazıları kara toprak ağaçlar için çok uygun değil diyor. Süzek toprak daha iyi diyor.

Doğrudur, tabi ki, süzek ve derin toprak daha iyidir, ama bu kara toprakta da olmayacak anlamı çıkmamalı, Bu tür topraklarda, Süzek ve derin topraklardaki kadar iyi gelişim göstermeyebilir, aynı keza verimde de daha az verim alabilirsin.

(Bizde süzek derin topraklar vardı da bizmi ekmedik)

Sizce kara-killi toprağın ağacın/kökün gelişimine etkisi (kesme taşlı süzek toprağa nazaran) ne şekildedir?
Süzek topraklar tüm ağaçların gelişimi için en idealidir, tartışma konusu bile olamaz.

Alıntı:
Kirazın cinsi ne? Taban suyu mesafesi ne olmalı?
Ceviz kiraz kadar toprak seçici değil, kiraz daha seçici, kiraz içinde bu tür topraklar hiç uygun değil, daha öncede ekmiştim dört beş yıl sonra ölebiliyor.

Bahçede taban suyu yok, (Derinlik en az iki metre olmalı diye düşünüyorum) ama yer yer kireçli tabaka var kirazda bunu hiç sevmiyor ve ölüyor,

Kirazın cinsini hiç bilmiyorum ceviz fidanlarını alırken hediye olarak vermişlerdi, ben iyi bir şey çıkmayacağını zannederken çok güzel iri kütür kütür bir cins oluşunu çok beğendim bu da kurursa üzülürüm.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön