Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnunal
Sayın Adil,
Maşallah sebze bahçesi hızla gelişim göstermiş yakında hasat yapmaya başlarsınız.
Barbekü çevresi dediğiniz yerde gayet güzel fakat isim bana göre pek uygun olmamış senin yerine ben olsam o bölgeye dilimize uygun olarak ocakbaşı derdim. Tabii yinede sizlerin bileceği kullanacağı dil hepsinden önemlisi.
Fren üzümü meyvesini ilk kez gördüm nasıl üretilir tadı nasıldır bilgi verirseniz memnun olurum.
Kendim Muğlada yaşasamda bir yanım Trabzonda bunuda belirteyim sizin bölge 1 defa gelmeme rağmen çok hoşuma gitti, sizlerede böyle güzel bir coğrafyada yaşadığınız için kıymetini bilin derim.
Size ve sevdiklerinize bol güneşli bol çiçekli günler temenni ederim. Muğladan selamlarımla.
|
Sayın smnunal Ocakbaşı Amadolumuza özgü bir kelime ve doğru olanda bu.Size hak veriyorum.
Frenk üzümü 2 metreye kadar büyüyebilen suyu seven,yaprakları üzüm yaprağına benzeyen çalı türü bir bitki.Çelikle çok kolay üretilir üzüm asması gibi.Tutma oranı çok yüksek.Her iklimde olabilecek bir bitki.Meyve verimi de çok iyi.
Meyveleri siyahlaşıncaya kadar olgunlaşınca lezzeti yaş mor dut kıvamında.Kompostosu harika oluyor marmelat ve reçelini denemedim.
İnşallah Trabzonumuza tekrar gelip şimdiki haliyle görmek nasip olur.Umarım tabiat güzelliklerinin ve tarihi eserlerin tadını çıkarmışsınızdır.
Aynı temennileri sizin için diliyorum.
Saygılar selamlar.