View Single Post
Eski 31-05-2012, 16:14   #320
nikon_
Ağaç Dostu

nikon_'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Tohumdan nasil yetistirdiniz acaba özel bir yöntem var mi dikkat edilmesi gereken?
Sayın ciceksever70, mor salkım tohumlarının kalın bir kabuğu olduğu için, öncelikle iç kısım görünene kadar kabuğunun kenarından biraz yonttum. Sonra bir gün boyunca ılık suda beklettim ve bir bardağa ektim. Toprağı hafif nemli tutarak çimlenmesini bekledim. Çimlendikten sonra da yine toprağı fazla ıslatmadan nemli tutarak büyütmeye çalıştım. Geçen yıl sonunda birkaç metre uzayan dalını kestim, böylece bu yıl bahardan itibaren hem yanlara doğru daha geniş bir şekilde büyüdü, hem de gövde kalınlaşmaya başladı. Bu seneden sonra hiç budamadan birkaç yıl büyümesine izin vereceğim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Tohumdan yetişen wisterianın çiçeklenmesi uzun yıllar alabilir. Beklentinizi çok yüksek tutmayınız, çiçeklenmediği takdirde de üzülmeyiniz. Tohumdan yetiştirilen her bitki, hazır satın alınana göre tartışmasız daha kıymetlidir sahibi için. Eninde sonunda sizin emeklerinize karşılık verdiğini göreceksiniz.
Tohumdan yetiştirmek benim için çok daha heyecan verici. Onların tohumdan, büyük bir bitki haline dönüşmesinin her aşamasını yaşamak, hazır satın almaktan daha keyifli. Bu şekilde, mor salkımın dışında akasya, kestane, lithops, adenium vb. bitkileri tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum.Tohumdan yetiştirme konusunda sabırlı biriyimdir, ben onu(mor salkımı) en iyi şekilde yetiştirmek için çaba sarfediyorum, o da kendini ne zaman hazır hissederse o zaman çiçeklensin

Sağlıcakla kalın.

nikon_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön