Benim de zambaklarım açtı bazıları soldu bile.. ilk açan sarı renkli kokusuz zambağımı tohumlasın diye öylece bıraktım..
Tam o solduğu sırada açan beyaz hafif kokulu zambağımı da tohuma bırakmıştım..(bırakmıştım bunu açacağım)
En sonunda 3. beyaz mis gibi yoğun kokulu zambağımda açtı..
Onu ne şekilde çoğaltayım diye düşünürken 4. ve çok kandilli zambağımın yapraklarının altdan sararmaya başlamasıyla tekrar forumda hastalık taraması yaptım ve köklerini fazla sulamadktan çürütmüş olabileceğim sonucuna vardım, içim acıyarak söktüm ve maalesef çürümüşler..
Korkuyla diğer zambaklarımı da topraktan çıkartıp söktüm ve aldığımda neredeyse bir yumruk kadar olan soğanlarım erimiş ve kala kala ceviz kadar bi soğan kalmış geriye belki az daha küüçük..
Bazı çürüyen ana soğandan ayrılan pulları da forumda okuduğum kadarıyla yıkayıp temizleyip ektim umarım soğan alabilirim..
Birazdan evden çıkıp Z.burnun'daki tekzen'e daha sonra da Esenler otogarın orda ki yapı markete gidip saksılı veya tek soğan bakacağım..
Açan solan ve en son hallerinin fotoğraflarını yüklemeye çalışacağım.. Şu anda onu öğrenmeye çalışıyorum forumda arayıştayım