Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 31-05-2012, 12:17   #2297
SAGEN
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi B.Unver Mesajı Göster
Sayın Sagen,

Kıskanacak birşey yok inanın.Benim ki işi biraz yoğun kovalamak o kadar

Aldığım yeri yazmıştım, Nur Korkmaz Hanfendiye ait Hayal Bahçem serası.İstanbul İshaklı köyünde.

Yani aslında neyi nerden aldıysam daha önce söylediğim gibi şimdi de söylerim ancak fiyat konusunda beni maruz görün.Fiyatı nerden aldığımı söylediğim için ordan yani birinci ağız sahibinden öğrenmeniz daha doğru olur.Nur Kormaz Hn formumuzun hem üyesi hem de tatnınmışı (nrkmz nickli üyemiz).

Yanlızca size şu kadar yardımcı olayım; yurt dışından örneğin Almanyadan bir seradan sipariş ettiğinizde 1 adet Paphiopedilum 15-20 EUR dur ki açıklamalarında çoğu çiçeksiz ve açma zamanlarına daha vardır.Hazır gelişmiş, çiçek açmaya hazır ve üstünde tomurcuk olan bir Pap. en az 20 Eur dur.

Yani 20 Eur artı gönderim ücreti+belge ücretleri 35 Eur.Toplam=55 EUR.Kapınıza gelmez ise gidip alacaksınız bu masraf.Sonuç olarak 1 adet Pap.=90-100 TL.Bir kutuya en fazla 5 girer ki bu durumda gümrükte sıkıntınız olacak çünkü 75 EUR nun üstünde vergi de alcaklar size toplamda en az karşılığı 75 TL/tane ile elinize geçer.Şimdi siz bu hesaptan ne kadar olabileceğini çıkartın

Ancak bazen ve çok ender bauhause da rastlarsanız ucuz olabiliyor ki ben şimdiye kadar Phaleonopsis, Dendrobium un belli başlı bir iki türü, Miltonia ve Vanda nadiren olmak üzere bunların haricinde ben görmedim.Gelse de belli başlı 1-2 tür yılda bir gelir.

İnşallah yardımcı oldum
Sayın B.UNVER;
İşin latifesi bir kenara yazdıklarınızdan üç aşağı beş yukarı bilgi sahibi oldum (ya da olduğumu sanıyorum ). Bir ara sayın Nur Korkmaz Hanfendiye ait Hayal Bahçem serasını ziyaret etme gerekiyor sanırım. Cevep için teşekkür ederim.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön