Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Teşekkür ederim, hemen bir iki kutu daha alayım yedek olur.
Bilir misiniz ki benim yedekleme tutkum vardır, sevgili hberbul.
Örneğin, evde mutlaka fazladan 2 çaydanlığım olur, çünkü çayı ateşe oturtturup da siteye girmişsem mutlaka o çayın suyu biter ve çaydanlık cayır cayır yanar. Ancak sapın bakalit yanık kokusu burnuma gelince " eyvahhh, çaydanlık gitti" diye mutfağa koşsam da iş işten geçmiş olur. O yüzden yedek çaydanlığım hep vardır.
Siz çiçek açan bitkilerinizi sularken 3 sulamada bir (potasyumlu - fosfatlı sıvı) gübre veriyor musunuz?
|
Sizde yedekleme varmış bende de lazım olur diye alma huyu var ki çok şikayetçiyim.
Ben bahçe işinde o kadar yeniyim ki şuan gübre olarak bizim kuzuların(okulda çocuklar için besliyoruz) gübresi fermante bile olmamış olabilir(saksılardaki otları temizlemekten perişanım),humik asit ve bitki besleyici diye BİMden aldığım sıvı birşey var.
Bu çiçeklere ne verebilirim diye araştırıyorum ama siteye girince aradığımı unutup bahçeleri gezmeye dalıyorum.
Tavsiyenize uyup dediğiniz gübreden vereceğim.Aradığım şeyi sizin sayfanızda pat diye bulmak beni şaşırttı.Günlerdir bu açan çiçeklerin ömrünü ne vererek uzatabilirim diye düşünüyordum.Teşekkür ederim.