Konu: Kumru
View Single Post
Eski 29-05-2012, 13:21   #56
Nariel
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kerem211 Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,

İşyerindeki odamın dış klima ünitesi ile duvarı arasında bir kumru yuva yapmış, yetmemiş bir de iki yavru peydahlamış.

İçerisi felaket, diğer odalar püfür püfür eserken ben 30 derece sıcaklıkta kavruluyorum resmen. Bir de bizim buraların yazını düşünmek istemiyorum; gölgede 38-40 dereceyi buluruz her sene... Klimayı açarsam yavrular kavrulacak, açmazsam ben... Şimdilik idare ediyorum ama 1-2 aya dek uçarlar mı diye sormak istedim? Yavrular 1 haftalıklar daha...

Olmadı camın önüne bir yuva yapsam, yavruları taşısam diye düşündüm ama güvercin meraklısı bir arkadaşım sakın ha, dedi. Olmuyormuş öyle.

Bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum; bunun bir çözümü var mıdır?

Bir de yuvayı yıkın, atın gitsin, yavruları pilavlık yapın tarzı saçma salak cevaplar olmasın lütfen.

Daha ilk mesajınızı yazıyorsunuz, yazmadan önce diğer sayfaları hiç mi incelemediniz? Bir tane "saçma salak" cevap gördünüz mü ki uyarma ihtiyacı hissediyorsunuz?

Burası heryerde okuyup gördüğünüz uyduruk sitelere benzemez, insanlar bilinçli ve yardımseverdir; yuvayı yıkıp hayvanları pilav yapacak cinsten kişi yoktur buralarda, gönlünüz rahat olsun.

Gelelim sorunuzun cevabına, bulunduğunuz durum gerçekten zor. Ben de klima dış ünitesi bulunan bir balkonda bitki ve kedi yavruları beslediğim için bu durumu bilirim. Lakin önerebileceğim tek şey yavrular gidene kadar odayı vantilatör ile serinletmenizdir, yuvayı taşırsanız büyük ihtimalle annesi yavruları terk edecektir.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön