View Single Post
Eski 28-05-2012, 18:38   #1
Nariel
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Uçamadan Yuvadan Düşen Serçe Yavrusu

Merhabalar sevgili agaclar.net üyeleri,

İki gün önce aşağıda görmüş olduğunuz garibanı apartmanın içinde zıplarken buldum. Sanırım daha vakti gelmeden yuvasından atlamış ve uçamıyor. İki gündür bizim balkonda yaşıyor, kendine hep kuytu köşeleri seçip saklanıyor.

Ara sıra yakalayıp yemek (ıslak ekmek ve yumurta sarısı) yediriyorum, ben yemek verince ağzını kendiliğinden açıp yemeği alıyor. Suyu da parmağımdan damlatıyorum, iştahla içiyor.

Ve annesi onu balkonumuzda buldu ve sürekli yanına inip ona yemek getiriyor. Bazen yediriyor, bazen de sanki uçmasını istermiş gibi gagasıyla dokunup kendisi uçuyor; sanki "hadi bak böyle yapacaksın" deri gibi sürekli tekrarlıyor.

Şimdi sormak istediğim; bu boyuttaki bir kuş kendi suyunu içmeyi öğrenmiş midir ve yerden veya bir kaptan su içebilir mi? Ben artık yanında olamayacağım, annem ilgilenecek ufaklıkla ama o kuşu tutup su içiremiyor. Dolayısıyla susuz kalmasından korkuyorum. Kendi annesi bununla sürekli ilgileniyor, annesi gelince bu kendi köşesinden çıkıp zıplayarak annesinin yanına koşuyor. Oldukça da hareketli. Bulunduğu yer Silifke olunca hava hayli sıcak; susuz kalmasından çok korkuyorum.

Sizce kendiliğinden su içebilir mi? Çok da küçük değil aslında.

Eklenen Resimler

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön