Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bekir__
acaba bu tutup tutmama döneminde ki sulama yöntemimiz nasıl olmalı?
Normal bir dönemde okuduğum kadarıyla toprağı kuruyunca sulamalıyız. Ama şimdi acaba tuttumu tutmadımı derken ha bire sulayasım geliyor. Şu ana kadar kendime hakim oldum. Dayanamıyacağım artık... Biri birşey söylesin 
|
Sanırım sakin olmanız gerek.. Ve çok da sabırlı.. Belki de bu yüzdendir Mum Çiçeğinin çok değerli olması..

Aslında herşeyin çok hızlı yaşandığı bir zamanda bize (eğer gerçekten istiyorsak) sabrı öğretiyor.. Ve belki de pek çok şeyi..
Çiçeğinizi çok sulayarak çürümesine yol açabilirsiniz. Nemli olması yeterlidir.. Kuruma aşaması çiçek tuttuktan sonra olan bakım kısmı..
Ben ne yaptığımı söyleyeyim yeni diktiklerime.. Üst toprak kuru olsa bile parmağımı batırıyorum bir kenarından saksının içine.. Ve toprağın daha alt kısmının nemini parmağımla hissederek ölçüyorum..

Bence çok işe yarıyor.. Sanki hissediyorum bitkinin susayıp susamadığını o zaman..
Bu arada diktiğim Mum çiçekleri 2 aydır hiç belirti göstermediler büyüme gibi bir konuda. Ama hiç sorun değil.. Biliyorum; hala yaşıyorlar, çünki öldüklerinde anlıyorsunuz..