View Single Post
Eski 28-05-2012, 10:01   #7
çisem
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-10-2011
Sayın Spirulina;
tanıdığım bir pitbull yetiştiricisi sizin de dediğiniz gibi bana göre kendi egoları için bu zavallı köpeği en başta kedi katili yaptı.
"Bahçeme giren kedi hayatının hatasını yapar." dedi bir gün şakayla karışık.
Sonradan öğrendim ki çocuktan al haberi misali, arkadaşının terrier cinsi köpeğini ve komşunun ineğinin de boğazına saldırmış ve öldürmüş. ineğin sahibine parasını ödemek zorunda kalmış.
Bu saldırının sorumlusu kedileri katletmesi sonucu ödüllendirilen pitbull mu, yoksa cehaletiyle gövde gösterisine her zaman ihtiyaç duyan köpeğin sahibinin egosu mu sizce?
Suçlu olanlar pitbullar değil, çene yapısı güçlü bu hayvanı bu şekilde yetiştiren cahil insanlardır.

Dekant'ın sözünü insanlar üzerinde hep düşünürüm, "bana on tane çocuk verin, birini katil, birini hırsız, birini ressam, birini rahip, birini bilim adamı v.s yapayım" demiştir.
Bunu hayvan yetiştirmeye uyarlarsanız, varın gerisini siz düşünün.

Didim'de restaurantlarında her esnaf köpek besler, kedileri sevmezler müşterilere sırnaşıyorlar diye. Pist dedikleri an, kapıda bekleyen köpeğin kulakları dikilir ve görevi o kediyi kovmak olduğundan aniden fırlarlar.
Üstteki örnek gibi vahşeti, parçalamayı ödüllendirme ile öğretenlere her zaman önce kendini ıslah etmesini isterim. Bazı farklı cins köpek yetiştiricilerinde de bazen bunu üzülerek gözlemlemekteyim. Bazen de hayvanlara taş atarak etrafından uzaklaştırmayı çocuklarına öğreten ebeveynleri.
İnsan ve hayvan yetiştirmek için önce insan olma yetisine sahip olunması gerektiğini düşünmekteyim.

Düzenleyen çisem : 28-05-2012 saat 17:59
çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön