Sn ekaragöz,
Temennilerin için teşekkürler, sağolasın. Ancak daha önce yazdıklarımı okumamışsın sanırım!...
1- Bitkinin dilinden çok iyi anlarım ömrümün %70'i toprakta geçti, merak etme üretimin ve üretince neler kazanıldığını çok iyi biliyorum. Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum, milletin klasik yöntemlerle 300-500 dönüm araziden kazandığını biz bahçecilikle 5 dönüm yerden kazanıyorduk, ister inanın ister inanmayın.
2-Buradan gelecek paraya güveniyorsanız kelimesine gelince bunuda yazdım, zaten bu işin sırrı belirttiğiniz yerde, Ekrem amcanın hikayesi yani ' EVLAT SABRIN VARMI?. sabrın varsa bu işe gir, benim verdiğim cevap Sabırmı : Hemde tahmin edemeyeceğin kadar var demiştim.
Yani anlayacağın üretim işine yabancı değilim tam ortasında birisiyim, tek yabancı olduğum konu 'topraksız tarım' dı, bunuda kurallarına göre yaparsanız zaten bitkinin sizin için bir fabrika gibi davranmasından başka çaresi kalmıyor...
'Bir anda terasta sera bekçisi gördük kelimenize gelince; aslında sizin gibi dostlar aslında bu işi görüyor ve anlıyor ancak sanırım biraz cesaret gerekiyor, konuyu fazla büyütmenin alemi yok bence karar verirsin ve uygularsın bence. Ancak 2010 yılından beri bende 'sera bekçisi alıcam diyen arkadaşların almamasını ben ekonomik duruma bağlamıyorum bence kendilerine veya sisteme güvenmeme problemi var.
Dediğim gibi bir işi kafanızda çok büyütmeyeceksiniz, ****** çokta küçümksemeyeceksiniz, ortasını bulduğunuz anda bence olay bitmiştir...
Saygılarımı sunarım...
|