Bahçe için en büyük hayalim dört mevsimin güzel yaşanması. İnsan önce her gördüğü bitkiyi almak istiyor. İsteklerine , ulaşacağı büyüklüğü , renk uyumu gibi konularda hataya düşüyor. Gözüne çirkin görününcede panik halde hemen düzeltmek istiyor. Tabi bu bitki kayıplarına yol açıyor. İşin en büyük sırrı sabır. Şu an bahçede uygunsuz konumda bazı bitkilerim var. Örneğin 4 kök hosta potentillaların arkasında kaldı, yaprakları bile görülmüyor. Potentilların bu kadar boylanacaklarını hiç düşünmemiştim. Hostaların o bölgeden yerlerinin değişmesi gerekiyor diye bahçe günlüğüne not aldım. Bitkilerin boylarını, çiçek açma zamanlarını not almaya başladım. Daha önce renk uyumunu ve olası boy durumunu düşünerek düzenleme yapmaya çalışıyordum. Aynı anda çiçek açabilecekleri birlikte kullanmak oldukca estetik görüntüler oluşturuyor. Benim zamanlama hatası yaptığım çok çiçek var.
Geçen sene bir arada güzel olur düşünerek bir araya diktiğim sarıkız, hebe , pitosphorum, coreopsis ve sarı kantoron çalısı iyi bir karışım oluşturdular. Aklınızda bulunsun
Sözün kısası sabırlı olup, not alıp uygun zamanda yer değiştirmeyi yapmak , bitkilerin boylarını, çiçek açma dönemlerini not almakta fayda var.
Hepinize çok teşekkür ederim. Hala istediğim güzellikte bir bahçeye ulaşmış değilim. İnşallah olacak
