View Single Post
Eski 26-05-2012, 18:37   #181
sigortacihasim
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Merhabalar,

Bu hafta sonu yazlıkta 2. tokat kebabı denememi yaptım ama netice gene hüsran oldu.

Kuzunun böbrek yatağını böbrekleri ile birlikte kestirdim. Döşleri böbrekleri ayırttım. Bütün olarak kemiğini aldırttım ve evde kendim şişleri hazırladım. Üste takacağım parçaları yağı ile bıraktım. Yukarıda resimlerde anlatıldığı gibi şişleri hazırladım.

Patlıcanlar çekirdeksiz idi. Domatesler yerli. Biberler süper. Patates ve sarmısaklar ise ekstra süper.

Etler ve böbrekler iyi pişti. Zerzevattanda pişmeyen yokdu ama kebapta parmak yalatan bir tad olmadı maalesef.

Ama şunu tesadüfen keşfettim, bu soba ile sakatat kebabı da şahane olacak. Böbrekler parmak yalattı çünkü.

Bu hafta sonunun hedefi sakatat kebabı. Gerekli malumatı vakti gelince aktaracağım.

Hoşçakalın.
Hosseda kardeşim,
Tarifinde hiç kuyruk yağından bahsetmemişsin.
Bu anlatımında ki gibi.Kuyruk yağından kullanmadıysan ve şişlerin üstüne kuyruk yağı takmadıysan,o nedenle senin ki belki şiş kebap olmuştur.
Acaba böyle mi oldu?

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön