Evet bu gün tarihini atıyorum.
21 nisan 2007 saat 11:30 Yer alsançak Tren garı karşınıda ki şarapçılar parkı olarak anlandırılan küçük parkımız.
Bundan bir hafda önce parkda ki ağaçlar uygun şekilde budandıkdan sonra park yeni bir şekle sokulmak için çalışmalar başladı.
Bu parkı özelikli kılan ise parkın sağ tarafında bulunan Ulu önder Atatürkü İzmir'e getiren vagonun sergilendiği mekan olmasıdır.
Lakin bundan aylar önce Vagon alsançak garının önüne bir vatandaşın şikayeti doğrultusunda taşınmışdır.
Şimdi olyın son noktasına gelelim.
Gene aynı parkımızın vagona yakın kısmında bulunan Ve en az 5 yılın belkide daha fazla süredir orada bulunan gövde kalınlığı bir insanın baçağının uyluk kısmı kalınlığında ki sabin ardıçları bulunduğu yerden köklendi ve keenara bir yere atılmak üzere alındı.Sanırım birazdan ben bu mesajı gönderirken ağaçlar bir kamyona yüklenip atılaçak.
İşde bu bir kıyımdır.Çünkü bizden her yıl alınan su faturalarının içende geçen ağaç dikim bedeli 0.10 lik ödediğimiz paranın yani belkide bizlerden toplanan bu paranın nasıl bir mantıkla tüketildiğini gösteriyor.Bu ağaçların parasını bizden toplayan kurumlar bize sormadan bize ait olan bu ağaçları nasıl bir şekilde yerlerindne söküp atabiliyorlar.
Bunu örnekledim çünkü belediyelerin bizden topladığı vergiler ile yapılan bu çalışmaları vatandaşına sormadan bu şekilde yok etmesi sizce doğrumudur.
Saygılarımı sunuyorum.
|