View Single Post
Eski 21-04-2007, 12:48   #18
banzay
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-06-2006
iki ölü çam ağacı

Herkese merhaba,
Ben buna benzer bir olayı gördüğüm için katılma cesareti buldum. Doğadan ağaç toplamak elbetteki bilgi ve tecrübe işi. Sonuçta belki uzun yıllar yaşayacak ve çok badireler atlatmış bir canlıyı alıp saksı içinde yaşatmaya çalışmak hassas bir konu diye düşünüyorum. Fakat bir de işin farklı bir yönü var. Son bir ay içinde başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Daha önce bir park içinde bodur kalmış çamlardan bahsetmiş hatta fotoğraflarını da göndermiştim. Parkın içinde değişiklikler yapmak için bazı yerlerini kazdılar. Bu sırada üç bodur çam ağacından birini katlettiler. Hatta birini aman durun dememe kalmadan gözlerimin önünde iki kazma darbesi ile gövdesini ikiye ayırarak yakacak odun haline getirdiler. O parkın yanından geçerken hep aklıma söküp götürmek gelirdi. Fakat bunun yasak olduğunu ve sökerken yakalanmam halinde veya daha sonra ceza alabileceğimi bildiğim için kendimi frenledim. Yaklaşık kolum kalınlığında gövdeleri vardı ve çok az bir işlemle bonsai haline getirebilirdiniz. Fakat öldürme işlemini yapan yetkili bir işçi arkadaş olunca akan sular durdu tabii. Ben yapsaydım kıymete binecekti. Aslında kıymetliydi zaten. Herhalde o aşamaya gelene kadar 10-15 belkide daha fazla sene boyunca yaşamıştı garipler. Zor bu işler arkadaşlar zooooooor.

banzay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön