View Single Post
Eski 25-05-2012, 09:18   #1810
ahanda
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Bende Şile nin imrendere köyündeyim. Tavuklarıma burada bakıyorum şu anda 5 köy tavuğum 1 horozum, 3 Adet RIR ve 6 Adet Plymouth piliçim var. Benim de büyük bir kümesim var yaklaşık 30 tavuk kapasiteli. Benim amacım hibrit tavuk üretimi. Özellikle organik tavukçuluk konusunda kendimi geliştiriyorum. (adı her ne kadar organik olsada, günümüz koşullarında bunu sağlamak çok zor.) Hazır yem kullanmamaya çalışıyorum. Yinede ister istemez, kuluckadan çıkan civcivlerime ilk bir ay CP nin yemini yediriyorum.

Yakın zamanda keklik ve bıldırcın, yumurtaları satın alıp bunları da yetiştirmeyi planlıyorum.

Cinsleri ayrı kümeslerde tutup tutmama konusunda kararsızım. Bunu zaman gösterecektir.
Hint ler hem görsellik, hem koruma iç güdüleri, hemde gurk olma özellikleri ile gerçekten çok güzel canlılar. Ben karnımı doyurma yönlü düşündüğüm için pek fazla süs tavuklarına yönelmedim.. Ama beğendiğim süs tavuklarının Başında Light Sussex ve Cochin ler geliyor. Özellikle kıvırcık cüce cochin i çok beğeniyorum.

ahanda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön