Sayın zevren07 ,
Bonsai dünyasına hoşgeldiniz, başlangıç için uygun adaylar seçmişsiniz. Şimşir için benim bazı tavsiyelerim olacak,
Ağacınız her ne kadar çelimsiz gibi gözükse de bana potansiyeli var gibi geldi, tepede taçlanan dolgun görünümlü bir şimşir bonsai modeli uygulamanızı öneririm.
-Ancak bunun için ana gövde bitimindeki 3 e ayrılan dalları(uygun olanları) esneterek mümkün olduğunca yere paralel olacak şekilde yatırmalısınız. Ama bundan önce aşağıdaki işlemi yapmalısınız.
-Dal ve dalcık uçlarındakilere dokunmadan,buralarda 2-3 çift yaprak bırakarak
eski yıl yapraklarını sapların hemen üzerinden keskin bir makasla kesin, ya da parmaklarınızla çıkış yönünün tersi istikametine hızlı bir hareketle koparın. Böylece ağacın iç bölgelerinde yaprak diplerinden sürgün ve dalcık ooluşmasını teşvik edersiniz.
Benim daha önceki şimşir çalışmama bir göz atmanızı öneririm.
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...alari/7196.htm