View Single Post
Eski 23-05-2012, 20:34   #6
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre Kuzu Mesajı Göster
... burada bu konu hakkında bir sürü karşıt şey paylaştınız amacınız ne? .
Sizi anlamak gerçekten zor...

Sırf OdaTV'den bir yazı alıntıladığım için demediğinizi bırakmadınız..
Oysa alıntıladığım yazıda ne bir çirkeflik, ne iktidarı vurma, ne akıl mantık dışı birşey vardı..
Yazar kısaca ''Gelelim şu süt ve meyve suyu kutularına. Bu kutuları her yıl daha fazla kullanıyoruz. Marketlerde cam şişede meyve suyu, süt bulmak neredeyse bir mucize. Depozito uygulaması unutuldu, çevreyi kirleten ambalajlar için cezai bir yaptırım ya da caydırıcı bir fiyatlandırma mekanizması yok. Bir milyarı geçen nüfusuna rağmen Çin bile süpermarketlerde naylon torbaları cüzi de olsa para karşılığı vererek bir duyarlılık oluşturmaya çalışırken Türkiye'de ambalaj ve çevre konusu “saldım naylon torbayı çayıra mevlam kayıra” anlayışıyla yönetiliyor. Şirketler ne derse o oluyor. Onlarca sosyal sorumluluk kampanyası yürüten bu firmaların internet sitelerinde geri dönüşümle ilgili bilgiler ya çok eski ya da eksik. Örneğin tetrapak kutularda, söz konusu geri dönüşümü yapabilecek teknolojiye sahip firmalar Türkiye'de var mı, varsa nerede çalışıyor belli değil. Bu yazıda sorduğum soruları aslında benim değil hükümetin firmalara sorması gerekir.'' diye yazmış..

Niye hoşunuza gitmiyor bu yazılanlar anlamak çok zor..
Yanlış mı yazılanlar?

''İleri demokrasi '' olan bir ülkede bunları dile getirmek suç mu?
Herkes herşeyi şak şak alkışlamak zorunda mı?
Kimse fikrini özgürce ifade etmesin mi?
En ufak bir olumsuzluk dile getirildiğinde niye insanlar yaftalanıyor?

''bir sürü karşıt şey paylaştınız'' diyorsunuz..
İnsanlar karşıt görüşte olamaz mı? Kusur mu bu, suç mu?
Herkes aynı telden çalmak zorunda mı sayın Emre Kuzu?
Benim amacım, bu süt konusunda her türlü şeyin her yönüyle konuşulmasıdır..Ambalaj kutularıda buna dahil..

Peki..sizin amacınız ne?
''ileri demokrasi'' değildir herhalde..Çünkü demokratik düşünebilmeyi beceren insan her fikre, karşıt dahi olsa hoşgörülüdür..O da sizde yok gördüğüm kadarıyla..

Kaldı ki, ODATV'den alıntıladığım her iki yazıyı okuma zahmetine katlandığınızı da sanmıyorum..Okumuş olsaydınız, en azından bazı hususların haklılığını dile getirebilir ve çalakalem kaba suçlamalara yönelmezdiniz..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön