[QUOTE=tatlı bezelye;970790] Bu arada resimlerinize baktım da, gerçekten çok güzel sabitlemişsiniz sn. kelebek çalısı, ben de neden yatay büyümeyi tercih ediyor diye merak ediyordum. Haftasonu deneyeceğim mutlaka.
Bu arada gözünüze çarpar mı bilmiyorum ancak üst dal ve tomurcuk kurumuş, fikriniz var mıdır acaba.
QUOTE]
Merhaba Sn. tatlı bezelye,
bambu sırıklarla fotoğrafta göründüğü tarzda destek sistemini, tohumların ambalajı üzerindeki boylanma ile ilgili bilgiler doğrultusunda 1.80cm civarında yükseklere tırmanacağını düşünerek yapmıştım. Daha sonra dibini bir çok yabani ot kaplayan lathyrus odoratus fidelerini uzun süre unutup, ilgilenmemeyi tercih ettim. Sizin gibi ben de, bitkilerin yatay olarak yerlere uzandığını gördüğümde ise, bitki sabitleyici halkalardan kullanarak bitkileri sırıklara tutturdum. Dibindeki yabani otlardan da temizleyerek, hava almalarını sağladım. Onlar da tomurcuklarını göstermişlerdi ve şimdi açmaya da başladılar.
Fotoğrafınızda sizin belirtmeniz üzerine, dalın üstten kuruduğunu ve tomurcukların da kuruduğunu seçebildim dikkat edince. Acaba dalın üst kısmı hasar mı gördü diye düşündüm. Belki yerlere sarktığı için dal, üzerine basılmış olabilir, veya bir hasar almış olabilir bir şekilde. Fakat bu durum yaygınlaşırsa, o zaman belki de başka sorunlar olduğu anlamına gelebilir. Ben bu şekilde düşündüm. Siz de takip ediyorsunuz zaten, bitkinizin durumunu paylaşmaya devam ediniz.
Selamlar.
|