View Single Post
Eski 23-05-2012, 14:29   #149
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canannuman Mesajı Göster
Bu tip birşey kullanan varmı önüme ne çıkar acaba böyle birşey edinsem. Bazı yapı markette aynı ürün daha uygun fiyata idi. Güvenip alsammı.
Yoksa benim atladığım aaaa şu olmazsa bu çalışmaz dediğiniz bir durum varmı.
Bu konuda akıla ihtiyacım var.
Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum.
Hepinize Teşekkürler.
Sn. canannuman, geçen yıl bizim sebze adalarında benzer musluk tipi bir sulama bilgisayarını (Rain-bird WTD 2900) kullandık, oldukça memnun kaldık. Sizin linkini verdiğniz cihaz daha gelişmiş olanı, markası da oldukça iyi.

Alıntı:
Böyle bir ürün benim anladığım kadarı ile çeşmeye bağlanıyor. Diğer ucuna hortum takılıyor, hortumun ucuna etrafa dağıtsın diye basit bir plastik sulama kafası takılıp bahçenin ortasına kazığı saplanıyor. ve ayarlanıp hergün mesela akşam veya sabah isteğe göre sulama yapılıyor.
Evet çeşmeye bağlanıyor. Genelde tavsiye edilen basınç 4-5/kg cm2 dolayısıyla sulama bilgisayarına gelen basıç daha fazla ise önüne bir valf konup basınç düşürülebilir. Daha düşük basınç geliyorsa, bu oranda cihazın randımanı da düşecektir. Kısaca cihaz, kendisine verilen proğramlar doğrultusunda saati geldiğinde açıp, kapatıyor.

Alıntı:
Bu benim hayal ettiğim şeyse bana yeter ortada fıskiye gibi 3 dakika sulasa bahçedeki emeğim ölmez.
Eğer çimlerinizi sulayacaksanız bu cihazlar üretici talimatında belirtildiği gibi genelde bir kaç fıskiyeyi rahatlıkla döndürebilir. Bitkilerinizi sulayacaksanız köklerin etrafına damlama sistemi kurabilirsiniz. Çok uzun damlama hortumu olacağını düşünüyorsanız geri basınçı düşürmek için basit bir manifold sistemi kurup bir kaç koldan sulama yapabilirsiniz.

Bu tip cihazlar, ekonomik olmalarının yanında en büyük faydalarından biri de en uygun saatte, istenildiği kadar sulama yapılabilmesidir. Vakitsizlik sebebiyle güneşin dik olduğu saatlerde bolca sulanıp, kök çevresi göl gibi olup zarar gören bir çok bahçe tanıyorum. Güzel bir proğramlamayla bitkilerin köklerinin en sağlıklı şekilde nemli kalması sağlanabilir.

Alıntı:
Çoluk çocuk karıştırmasın diye ne yapılabilir birde bu makineyi kamufle etmek için. Pille çalışır 1 yıl dayanır demiş inandırıcımı?
Toprak altına konan minik kumanda dolapları mevcut. Siz kilitle açıp kullanabiliyorsunuz. Üstüne bir parça çim koyduğunuzda sizden başka kimse farkedemez Pilin ömrü açma, kapama sayısına bağlı. Geçen yıl yaz müddetince yalnızca bir defa pil değiştirdik, o da bitmediği halde garanti olsun diye.

Cihaz yalnızca açma/kapama yaptığından su gelmediğinde yanma veya zarar görme söz konusu değil.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön