View Single Post
Eski 22-05-2012, 22:33   #14
Harun Parlak
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Öncelikle Bu başlığın adını Bonsai nasıl olmalı yerine Bonsai saksısında nasıl görünmeli diye yazmalıydım Özür dlerim başlık yalnış olmuş.

Bonsai saksısına yerleştiğinde her şeyi ile doğal ve gerçeğine yakın durmalı diye yukarıda da yazmıştım.
Dün sergiye 8-9 yaşlarında 2 çocuk geldi. Çocukların biri dedi ki bunlar gerçek. Diğer çocuk Hayır gerçek gibi diye söyledi. Bu da beni mutlu etti.

Gelelim felsefe anlamına. Öncelik le Çinlilire ve Japonları saygı ile teşekkürlerimi belirtmek isterim ki. Bu sanatı binlerce yıldır sürdürüp bizlere kadar taşıdıkları için.

Bonsai Çinliler ve japonlar için ne anlam ifade ettiği benim için çok ta önemli değil.

Benim için bonsai ne anlama geliyor. Bonsai benim için Doğa ile aramdaki bir köprü Doğayı anlamamı sevmemi hayat mücadelesini her türlü zorlu şartlara uyum sağlarken uğradığı değişikliklerle hayatın akışını.
Ben makasımı telimi alıp yanına gittiğimde isteklerime cevap vermesi ne istediğimi bilmediğimde bana ders verircesine cevap vermeyerek hat ta ters cevap vererek yolu bu değil doğru yolu bul gel dercesine beni doğadaki o şartlara nasıl mücadele edileceğini araştırmaya zorlaması.

Kısacası biz ikimiz biriz ben onu eğitirken o da beni kesinlikle eğitiyor. Rüzgara karşı nasıl bir savunmada yıldırım düşmelerine karşı nasıl dirnç sağladığını ışık artı ve eksilerinde neler olacağını uçurumlarda nasıl ayakta kalacağını biz insanlar doyumsuz olmamıza rağmen.

Onun bir avuç toprakta dahi yıllar boyu yaşamını sürdürmesi bzim bir günde yaşadığımızı onun 1 yılda yaşadığını örnek biz insanlar günde üç kez beslenir bir kez uyuruz ağaçlar ise yılda 3 kez beslenip bir kez uyuyor.

Kısacası doğa ile daha iç içe olmamı sağlıyor bizim de zor şartlar da nasıl mücadele edeceğimizi de gösteriyor.
Eğer bize bu anlattıklarını anlamayacak olursak gerçekten bonsaide de çok başarılı olunacağını da sanmıyorum. Aslını tanımaz isek taklitini yapamayız diye düşünüyorum.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön