Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb
Sevgili Adil kardeşim, Acemi duvarın üzerine ne güzel sermişsiniz..  )şakayıklar harika açmışlar benim bu sene diktiklerimin hiç biri açmadı...Sizinkiler bu senemi dikildiler...??
Vallahi ben hiç anlamam o Trabzon zambağından ve hatmi tohumlarından şimdiden baş sıraya yazılmak isterim..  ))
Şakayıklara bakarken içim açıldı ..Ama o yılanı kıvrım kıvrım ..birde birkaç poz koymanız,solucandan içi kalkan beni aldıda götürdü biryerlere..  )))
Kuşların resimleri çok orjinaldı , nasılda o borunun içine saklamış yavruları..Koruma iç güdüsü işte budur....
Şu tamara dediğiniz otu sormak istiyorum ..bir resmini paylaşabilir misiniz..Mor çiçekli ve mor saplı bir ot mu...pazarlarda çok satılıyor..Hiç denemedim...Eğer ki o ise alıp bir deneyeceğim...
Hepinize kolay gelsin...Ailecek selam ve sevgiler size....  )
|
Berrin Abla Şakayıklar dikildikten bir yıl sonra genellikle açarlar.Benim diktiklerim 3-4 yıllık.Yerlerinde çoğalarak büyüyorlar.
Trabzon zambağı ve hatmi çiçeklerinin soğan ve tohumlarını ilk size göndereceğim Allah nasip ederse.
Çevremizde yaşayan canlıları paylaşırken sizlerin hassasiyetinize katılıyorum.

Solucanlara olan hassasiyetinizide bildiğim için.

Bu kuş çeşidi dört mevsim evimizin etrafında yaşarlar ve her yıl yuva yaparlar.Yırtıcı hayvanlardan korunmak amaçlı olsa gerek.
Ablacığım Tamara otu tarif ettiğiniz gibi mor çiçekli mora yakın sapları olan(tazeyken yeşil)30-40 cm yaprakları olan bir bitki.Bu gün fındık bahçesinde bu konuyla ilgili bir tanıtım arşivi hazırlayacağım ve yakında paylaşırım.
Şimdi tamaranın tam zamanı.Tabi tavasını yaparken taze ve körpe sapları tercih etmeli.Yoksa istediğiniz kıvamı bulmak zorlaşır.
Bizdende selamlar saygılar Berrin Abla.